Connect with us
Publicitate

POLITICA

Comemorarea lui Corneliu Coposu la Biserica Greco-Catolică din Tolstoi

Publicat

Organizaţia PNŢCD Alba Iulia organizează duminică, 7 noiembrie, la Biserica Greco-Catolică din cartierul Tolstoi, după terminarea slujbei religioase, comemorarea a 15 ani de moartea seniorului politicii româneşti, Corneliu Coposu.

Cei care vor să îi cinstească amintirea sunt aşteptaţi la parastasul de pomenire.

Corneliu Coposu, născut în judeţul Sălaj este fiul protopopului greco-catolic Valentin Coposu. Studiile liceale le-a urmat la Blaj, absolvind mai apoi Facultatea de Drept a Universității „Regele Ferdinand” din Cluj. A colaborat cu mai multe ziare locale, precum și la oficiosul Bisericii Române Unite cu Roma, ziarul „Unirea” din Blaj. În 1935, a fost ales președinte al Organizației Tineretului Universitar al PNȚ din Cluj.

În ianuarie 1990, a reînființat Partidul Național Țărănesc, sub titulatura Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, al cărui președinte a fost, până la sfârşitul vieţii.

Moartea sa, în noiembrie 1995, a generat un imens val de simpatie populară pentru forțele politice anticomuniste din România. Deși nu a beneficiat de funeralii naționale, la înmormântarea sa au participat sute de mii de oameni, veniți din întreaga țară. Corneliu Coposu este înmormântat în Cimitirul Bellu Catolic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax