Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parc de agrement pe malul râului Mureș, în apropierea bazei de tratament de la Ocna Mureș. Acord cu CJ Alba pentru investiție

Publicat

Consiliul Județean Alba și Primăria Ocna Mureș intenționează să deruleze o investiție prin care va fi amenajat un parc de agrement pe malul râului Mureș, în apropierea bazei de tratament. În acest sens, cele două administrații încheie un acord pe 10 ani.

La Ocna Mureș, dezvoltarea bazei de tratament a creat oportunitatea extinderii opțiunilor pentru turiști și localnici, în ceea ce privește petrecerea timpului liber.

Primăria Ocna Mureș a cumpărat un teren în suprafață de 5 hectare, situat limitrof bazei de tratament. În această locație, se intenționează dezvoltarea investiției ”Refacerea, amenajarea și punerea în valoare a malului stâng al râului Mureș în zona Bazei de tratament și agrement Ocna Mureș  și construirea unui parc de relaxare și agrement cu specific acvatic”.

Terenul se află în Ocna Mureș, pe strada Fabricii nr. 11.

Cele două administrații se asociază pentru amenajarea locației, dotarea dotarea și administrarea parcului de relaxare și agrement.

Parc de agrement pe malul râului Mureș, în apropierea bazei de tratament de la Ocna Mureș. Context

Potrivit CJ Alba, pentru realizarea obiectivului de interes comun ,,Stațiune balneoclimaterică Ocna Mureş” a fost stabilită ca și componentă principală realizarea în comun a investiției „Amenajare bază de tratament și agrement în oraşul Ocna Mureș”.

În prezent, exploatarea investiției se realizează de către societatea Baza de Tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș S.A. având ca acționari Orașul Ocna Mureș și Județul Alba. Pe partea medicală, este Medical Băile Sărate Ocna Mureș SRL, cu asociat unic este societatea Baza de Tratament și Agrement Băile Sărate Ocna Mureș S.A.

Din datele statistice oferite de administratorul investiției, în perioada 13 mai 2023 – 25 iulie 2024, media zilnică a beneficiarilor a depășit cu mult capacitatea maximă preconizată a bazei. A ajuns uneori la peste 2000 de persoane zilnic (pe timpul verii), respectiv la peste 700 de persoane zilnic în anotimpul rece.

Prin urmare, s-a căutat o soluție de decongestionare a bazei de tratament și agrement concomitent cu dezvoltarea și extinderea investiției inițiale. A fost identificată varianta parcului de relaxare și agrement pe malul râului Mureș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate