Connect with us
Publicitate

AIUD

Parc fotovoltaic la Aiud, pe o pășune de 127 de hectare. Banii obținuți de primărie, folosiți pentru asfaltarea unor drumuri

Publicat

Un parc fotovoltaic întins pe 127 de hectare va fi construit în zona municipiului Aiud. Primăria a anunțat încheierea depunerii ofertelor în cadrul licitației publice organizate de instituție.

Autoritățile locale estimează venituri de aproximativ 200.000 de euro anual, după finalizarea proiectului, bani care vor fi folosiți pentru asfaltarea unor drumuri.

Primăria Municipiului Aiud concesionează trei loturi cu o suprafață totală de aproximativ 127 de hectare, în scopul realizării unui parc fotovoltaic.

În data de 28 iunie a expirat termenul de depunere a ofertelor, acestea urmând a fi analizate de aparatul executiv al Primăriei Aiud.

Potrivit reprezentanților municipalității, această investiție ar urma să aducă anual suma de 200.000 de euro la bugetul local, comparativ cu cei 4.300 de euro pe care suprafața în cauză îi produce în prezent.

Fermierii din zonă nu vor avea de suferit, întrucât potrivit legii în vigoare investitorii în parcuri fotovoltaice amplasate pe pășuni au obligația să asigure o dublă funcționalitate, anume, producerea de energie regenerabilă și asigurarea pășunatului.

„Creșterea animalelor joacă un rol important în economia locală și, prin urmare, s-au luat toate măsurile necesare pentru a asigura continuarea activității agricole pe terenurile în cauză.

Oile vor putea pășuna în continuare, în armonie cu operațiunile parcului fotovoltaic”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

În ceea ce privește veniturile generate în urma realizării acestui parc fotovoltaic, primăria anunță că „veniturile suplimentare pe care le va încasa municipalitatea vor fi direcționate cu precădere în proiectele de asfaltare în zona Ciumbrud-Sâncrai.”

Vezi și: Suprafață de peste 125 de hectare, scoasă la licitație de Primăria Aiud pentru realizarea de parcuri fotovoltaice

Potrivit reprezentanților administrației locale, obiectul concesiunii îl constituie 3 loturi de teren, situate administrativ în extravilanul municipiului Aiud – localitatea Sâncrai, aparținând domeniului privat al municipiului Aiud, după cum urmează:

  • Lot nr. 1 – teren în suprafață de 437.300 mp, înscris în CF nr. 96867, nr. cad. 96867, categoria de folosinţă “pășune”, proprietar tabular, în cotă de 1/1, Municipiul Aiud, domeniul privat.
  • Lot nr. 2 – teren în suprafață de 493.277 mp, înscris în CF nr. 96868, nr. cad. 96868, categoria de folosinţă “pășune”, proprietar tabular, în cotă de 1/1, Municipiul Aiud, domeniul privat.
  • Lot nr. 3 – teren în suprafață de 342.123 mp, înscris în CF nr. 96869, nr. cad. 96869, categoria de folosinţă “pășune”, proprietar tabular, în cotă de 1/1, Municipiul Aiud, domeniul privat.

Foto: Pixabay, arhivă, imagine cu rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax