Connect with us
Publicitate

BLAJ

Parc fotovoltaic, la Blaj: undă verde de la APM Alba. Va asigura aproape 80% din energia necesară pentru instituții și iluminat

Publicat

Municipiul Blaj își va asigura circa 77 % din necesarul de energie electrică pentru instituțiile publice și iluminatul public, cu ajutorul unui parc fotovoltatic. Proiectul a primit recent undă verde de la APM Alba. 

APM Alba a anunțat, pe 17 decembrie, luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului – pentru proiectul „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul municipiului Blaj”.

Centrala electrică fotovoltaică se propune a se amplasa pe sol, pe terenul beneficiarului, aflat pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 42B.

Suprafața obiectivului este de 12.900 mp. Se vor instala pe structură metalică un număr de 1.640 panouri fotovoltaice, cu o putere individuală de 580 Wp, la un unghi de înclinare de 35 de grade.

Panourile vor fi conectate la 9 invertoare de 100 kW, care însumează o putere de 900 kW. Montarea invertoarelor se va face în exterior.

Cablurile de curent continuu se vor compune din:

  • cablurile ce conectează panourile între ele, alcătuind string-urile (șirurile) de panouri
  • cablurile ce conectează string-urile la invertoare.

Cablurile de conectare a invertoarelor la tabloul electric nou proiectat și de la tabloul electric din postul de transformare vor fi pozate în jgheaburi metalice, prinse cu coliere de plastic sau protejate în tuburi flexibile de protecție.

Putere totală instalată a centralei fotovoltaice va fi de 992,2 kWp. Media anuală a energiei produse de centrala fotovoltaică este estimată la 1.289,41 MWh/an.

Economia de energie electrică a fost estimată la 76,93%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax