Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parc fotovoltaic lângă Pianu de Jos

Publicat

Membrii Consiliului Judeţean Alba au decis, joi, să-şi exprime acordul, printr-o hotărâre a forului pe care îl reprezintă, în ceea ce priveste construirea unui parc fotovoltaic.

Societatea de Tehnologii Industriale din Sebeş intenţionează să amenajeze la Pianu de Jos un parc fotovoltaic ce va produce energie electrică prin folosirea panourilor solare. Zona studiată este situată în extravilanul satului, pe o păşune în suprafaţă de 99.910 metri pătraţi, terenul fiind concesionat pe 35 de ani.

Biroul de Proiectare Străjan propune legarea parcului fotovoltaic la reţeaua electrică de distribuţie de medie tensiune. Modulele fotovoltaice se vor instala pe teren prin intermediul unor structuri metalice.

Generatorul fotovoltaic va fi compus din 17.820 de module, iar puterea de vârf a instalaţiei va fi de 4.989 kWp. Investiţia are o valoare de 20 milioane euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Madalin Ciortea

    sâmbătă, 26.03.2011 at 09:03

    Este un proiect excelent si ma bucura aceasta initiativa. Sper sa se extinda si in alte localitati efectul eco.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax