Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare supraetajată în Alba Iulia, lângă Spitalul Județean de Urgență. Planul Urbanistic Zonal, la aprobare în Consiliul Local

Publicat

Documentația de Plan Urbanistic Zonal pentru construirea parcării supraetajate, cu 100 de locuri, a Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia, intră la aprobare în ședința Consiliului Local din 27 aprilie.

Aceasta va fi amenajată pe spațiul actual al parcării de lângă intrarea secundară în spital.

Clădirea va avea patru niveluri: subsol, parter și două etaje (regim maxim parter plus trei etaje).

Terenul vizat, cu intrare de pe Bd. Transilvaniei, are 2349 mp.

Clădirea va fi construită la o distanță de 4,50 m, prevăzută cu perete antifoc în dreptul corpului de clădire al spitalului, la 14,00 metri distanță de blocul de locuințe și 5 metri față de limita de est (spre clinica medicală Terra Aster).

Un procent de minim 4% (dar nu mai putin de 2 locuri) din numărul de locuri de parcare va fi rezervat pentru persoanele cu dizabilități, pe fiecare nivel.

Pentru obiectivul investiției, este propusă reamenajarea acceselor auto. Se propun două accese auto în clădire (unul pentru riverani, iar al doilea pentru cadrele medicale și pentru aparținătorii pacienților) și o ieșire.

În cadrul sitului mai sunt alte 2 accese auto: unul pentru a facilita accesul la parcarea clinicii medicale (cu un profil de 5m) și unul pentru autospeciale (cu un profil de 4 m).

Construcția propusă va avea facilitat accesul autospecialelor integral pe 3 laturi și parțial pe cea de-a patra.

Se vor amenaja spații verzi prevăzute cu vegetație înaltă și joasă. În cadrul incintei se vor păstra suprafețe verzi care urmeaza să fie amenajate peisagistic.

Suprafaţa spaţiilor verzi propriu-zise, organizate pe solul natural vor ocupa minim 20% din suprafaţa parcelelor curti constructii şi vor cuprinde exclusiv vegetaţie (joasă, medie şi înaltă). Nu vor fi tăiați copacii existenți, cu excepţia situaţiilor în care aceştia reprezintă un pericol imminent pentru siguranţa persoanelor sau a bunurilor sau ar împiedica realizarea construcţiilor.

Costuri estimate

În documentație sunt făcute și estimări de costuri.

Execuția lucrărilor este estimată la 19.800.000 lei, cu o durată de 36 de luni. Se adaugă lucrări de echipare tehnico-utilitară/autorizări, de circa 1.000.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. gelu stoian

  marți, 25.04.2023 at 11:10

  Peste 3 ani , Adica la Pastele Cailor !!!!! Pana una-alta , revenim , din nou la iePoca de Aur – a impuscatului de la Targoviste ( in Prima zi de Craciun – la ordinul TOVARASULUI Ion Ilici Iliescu !!!!!!!!!!!!!!! ) = iar nu am avut curent electric – cca 25 de minute !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. MARIAN

  marți, 25.04.2023 at 12:53

  Ce parcacare ?
  Orasul e intors pe dos … tot e spart ca na … bani Europeni.

  Sunt atat de satul de minciuni si de haos incat imi e sila.

  Parerea mea e sa ziceti ca in 4 ani o sa faceti metrou si pe Mures o sa puneti ambarcatiuni de lux .

  Sau aeroport zic eu ca e mai bine.
  Sa zburam din cetate pana in centru.
  Ar fi indicat ca pe Ampoi sa faceti un baraj cu parcari pe 9 etaje.

  Ce dracu ca astia delireaza..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax