Connect with us
Publicitate

BLAJ

Parcare supraetajată, la Blaj. Proiectul a primit undă verde de la APM Alba. Câte locuri va avea

Publicat

Parcare supraetajată, la Blaj. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent luarea deciziei de etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul „Reactualizare Studiu de fezabilitate și proiect tehnic pentru obiectivul de investiție – Construire Park & Ride complementar mobilitate în municipiul Blaj”.

Potrivit documentației publicată de APM Alba, Primăria Blaj dorește realizarea unei parcări supraetajate Park & Ride. Investiția va conduce la creșterea calității vieții populației prin îmbunătățirea transportului public în cadrul municipiului, prin decongestionarea traficului, mărirea mobilității urbane, împreună cu celelalte proiecte pe mobilitate aflate în derulare (traseu mobilitate și construire depou, achiziție autobuze electrice, achiziție stații de încărcare etc).

Parcare supraetajată, la Blaj

Noua parcare va fi amplasată pe strada Gării, în vecinatatea Pieței Mici.

Terenul vizat are o suprafață de 1.797 și este în proprietatea municipiului Blaj. La momentul actual, pe acesta este amenajat un teren de fotbal, împrejmuit.

Parcarea va avea regimul de înălțime P+Ep. Acesta va dispune de 60 locuri de parcare pentru autovehicule amenajate în interiorul și pe terasa clădirii, precum și 4 locuri de parcare destinate încărcării pentru autovehicule electrice, amenajate pe amplasament.

Locuri de parcare propuse:

  • amenajări la sol:
    • 4 stații de încărcare electrică exterioare;
    • 10 locuri parcare biciclete exterioare;
  • parc&ride cu:
    • 2 locuri parcare motociclete;
    • 34 locuri de parcare acoperitp (din care 8 locuri pentru persoane cu dezabilități);
    • 26 locuri de parcare descoperită – terasa descoperită.

Potrivit documentației, parcarea va deservi persoanele care intră în municipiul Blaj venind de pe DN 14B, din direcția Teiuș. Șoferii vor putea să își lase mașinile în noua parcare și vor putea utiliza mijloacele de transport în comun de pe traseul de mobilitate, decongestionându-se astfel traficul prin oraș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate