Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parcarea cât cazarea, la Mamaia. Cheltuiala cu parcatul mașinii trece de 650 de lei pentru un sejur de șapte zile

Publicat

mare, litoral, vacanta, marea neagra

Turiștii care merg pe litoralul românesc, aleg să se cazeze în stațiunea Mamaia și nu au loc de parcare asigurat de hotel se pot aștepta la costuri suplimentare considerabile. Locurile publice de parcare costă 4 lei pe oră.

Dacă tarifele de cazare au explodat în vârf de sezon, turiștii mai au de pus în calcul și locul de parcare. Aproape 100 de lei pe zi.

Prețurile la parcări în centrul stațiunii ajung să fie comparabile cu cele din metropole europene cunoscute.

Organizaţia patronală Mamaia şi ANAT au propus la primărie amendamente, astfel încât turiştii să nu achite parcare, sau să achite o taxă la recepţie, însă municipalitatea a respins ideea.

„În centrul staţiunii Mamaia, tarifele de parcare sunt mai mari decât în centrul Bucureştiului. Se bat undeva cu Monte Carlo sau alte destinaţii de top din Europa“, spune Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT.

Pentru locul public de parcare în Mamaia se plătește 4 lei pe oră/94 de lei pe 24 de ore (primele trei ore costă 10 lei).

O familie care stă la mare cinci zile va plăti doar pentru parcare aproximativ 470 de lei, iar o vacanţă de o săptămână duce costul la 658 de lei.

Mamaia are aproximativ 7.000 de locuri de parcare cu taxă. Aceleaşi tarife sunt valabile şi în zonele turistice ale oraşului Constanţa, cum ar fi Portul Tomis sau zona peninsulară.

În schimb, în Mamaia Nord, administrată de Primăria Năvodari, nu se percepe nicio taxă de parcare.

În aceste condiții, turiștii caută variante. Unii preferă să-și lase mașina mai departe de locul de cazare, într-un camping de exemplu, unde plătesc doar 24 de lei pe zi.

surse: adevărul.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax