Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcări cu plată la Alba Iulia: Primăria cumpără aparate de taxare și soft. Testele ar putea începe de la 1 Decembrie

Publicat

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de cumpărare a aparatelor de taxat, în vederea introducerii sistemului de parcare cu plată în oraș. Reamintim că în octombrie s-a derulat achiziția serviciilor de tipărire și livrare a tichetelor-abonament și tichetelor răzuibile, precum și a indicatoarelor pentru parcări cu plată. Cel mai probabil, de la 1 decembrie vor fi aplicate tarifele aprobate în iulie pentru staționarea mașinilor în parcările publice.

Potrivit anunțului primăriei, până în 12 noiembrie, pot fi depuse oferte pentru ”achiziția privind furnizarea unui sistem de echipamente și soft pentru plata taxelor de parcare, respectiv pentru controlul plății taxelor de parcare, în parcările cu plată din municipiul Alba Iulia”.

Investiția este de 100.000 de lei, fără TVA, iar procedura se derulează pe loturi: primul, pentru furnizarea unui sistem de echipamente și soft pentru controlul plății taxelor de parcare (SMS/card/aplicație) în parcările cu plată din municipiul Alba Iulia, cu valoarea achiziției de 26.050 lei, fără TVA, respectiv al doilea, pentru aparate de taxare, de 73.950 lei fără TVA.

Se va alege oferta cu prețul cel mai scăzut, depusă în Catalogul Electronic SEAP.

În octombrie, a fost finalizată achiziția a 260 de indicatoare rutiere, 13.000 tichete-abonament și 30.000 de tichete răzuibile.

Reprezentanții Primăriei spun că de la 1 decembrie, cel mai probabil, va fi aplicat sistemul parcărilor publice cu plată în Alba Iulia. Iar în primă fază, va fi doar testat sistemul, fiind posibil ca amenzile pentru neplata tarifelor să fie amânate o perioadă, pentru a da posibilitatea șoferilor să se obișnuiască cu noua infrastructură.

Regulamentul pentru introducerea parcărilor publice cu plată la Alba Iulia a fost aprobat în 30 iulie, de Consiliului Local. Comparativ cu varianta propusă inițial, a fost propusă și aprobată o modificare privind tarifele pentru abonamente.

Vezi integral Regulament MODIFICAT pentru PARCĂRI publice CU PLATĂ la Alba Iulia. În weekend va fi GRATIS doar în centrul orașului

Persoanele fizice vor putea plăti abonament pe an, în valoare de 300 de lei, iar abonamentul pentru parcare pe spațiile publice pentru persoanele juridice va fi de 600 de lei pe an, potrivit amendamentului aprobat în Consiliul Local. Inițial, propunerea era de 50 de lei pe lună (abonament general) pentru persoane fizice, respectiv 75 lei (abonament transmisibil), respectiv 100 lei pe lună pentru persoane juridice (abonament general) sau 150 lei pe lună, abonament transmisibil.

În același regulament, a mai fost aprobată propunerea ca în spațiile din centrul orașului, în zilele de sâmbătă și duminică, parcarea să fie gratis.

De asemenea, proprietarii mașinilor electrice vor avea gratuitate la abonamente pe spațiile publice de parcare din Alba Iulia, iar cei ai autovehiculelor hibride vor avea reducere de 50%. Anterior la abonamentul ”Vehicul cu propulsie electrică” se oferea discount 75% pentru mașini electrice și 50% pentru hibride. Aceste abonamente oferă categoriilor amintite drept de staţionare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară, cu excepţia parcărilor special amenajate, cu acces controlat și a parcărilor de reședință.

O altă reglementare nouă este rezervarea a cel puțin 4% din totalul spațiilor publice de parcare din oraș pentru persoane cu dizabilități. Acestea vor trebui să obțină o legitimație în acest sens de la primărie și să o afișeze pe geamul mașinii, pentru acces pe aceste locuri rezervate.

În ceea ce privește parcarea din centru, de la Electrica, doar partea dinspre Cetatea Alba Carolina va fi cu locuri de parcare publice. Cealaltă parte, dinspre blocuri, va fi rezervată pentru parcare de reședință, spații destinate locatarilor din imobilele învecinate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax