Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcările pentru biciclete devin OBLIGATORII la toate clădirile de utilitate publică, autogări, pieţe, şcoli. Legea, promulgată

Publicat

rastel-bicicleta
Legea privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice, a fost promulgată de Președintele Iohannis, transmite Administraţia Prezidenţială.

Prin actul normativ clădirile de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, autogările, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători, sunt obligate să aibă structuri metalice cu dispozitive antifurt unde pot fi parcate minimum 10 biciclete, potrivit news.ro.

Nerespectarea prevederilor este sancţionată cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.

„Clădirile publice sau de utilitate publică, unităţile din învăţământul preuniversitar de stat, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt”, conform proiectului de lege.

Propunerea legislativă iniţiată de PNL mai prevede că „în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autorităţile administraţiei publice centrale sau locale şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat, după caz, vor adopta măsurile”.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 2.000 la 4.000 de lei încălcarea dispoziţiilor prevăzute în actul normativ.

„Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunilor prevăzute se realizează de personalul autorizat al agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, precum şi agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială a municipiului Bucureşti, după caz”, mai indică sursa citată.

Pe 2 decembrie 2019, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, şi pe 20 octombrie a trecut de votul decizional al Camerei Deputaţilor.

sursa: news.ro

>

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax