Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI publice cu PLATĂ la Alba Iulia: Primăria a demarat achizițiile pentru tichetele și indicatoarele de parcare

Publicat


Primăria Alba Iulia continuă să „pregătească terenul” pentru introducerea sistemului de parcări cu plată în oraș. Dacă regulamentul a fost aprobat în 30 iulie, tarifele pentru staționarea mașinilor pe spațiile publice de parcare ar putea fi aplicate de la sfârșitul acestui an.

Deocamdată, administrația locală a demarat procedurile de achiziție a serviciilor de tipărire și livrare a tichetelor-abonament și tichetelor răzuibile, precum și a serviciilor de furnizare și inscripționare a indicatoarelor rutiere și plăcuțelor-indicatoare pentru parcările cu plată. Data limită pentru depunerea ofertelor pe SEAP este 11 octombrie.

Vor fi cumpărate 260 de indicatoare rutiere, valoarea estimată a achiziției fiind de 84.000 de lei. În cazul tipăririi și livrării tichetelor de parcare, valoarea achiziției este de 13.400 lei. Acestea vor fi livrate în seturi de câte 500 de bucăți, la comandă. Necesarul estimat este de 13.000 tichete-abonament și 30.000 de tichete răzuibile.

Tichete răzuibile ar urma să poată fi cumpărate de la unele magazine și/sau de la automate de parcare sau prin SMS, în prima fază. Ulterior, vor putea fi dezvoltate sisteme de plată pe platforme online sau prin aplicații mobile.

Regulamentul pentru introducerea parcărilor publice cu plată la Alba Iulia a fost aprobat în 30 iulie, de Consiliului Local. Comparativ cu varianta propusă inițial, a fost propusă și aprobată o modificare privind tarifele pentru abonamente.

Vezi integral Regulament MODIFICAT pentru PARCĂRI publice CU PLATĂ la Alba Iulia. În weekend va fi GRATIS doar în centrul orașului

Persoanele fizice vor putea plăti abonament pe an, în valoare de 300 de lei, iar abonamentul pentru parcare pe spațiile publice pentru persoanele juridice va fi de 600 de lei pe an, potrivit amendamentului aprobat în Consiliul Local. Inițial, propunerea era de 50 de lei pe lună (abonament general) pentru persoane fizice, respectiv 75 lei (abonament transmisibil), respectiv 100 lei pe lună pentru persoane juridice (abonament general) sau 150 lei pe lună, abonament transmisibil.

În același regulament, a mai fost aprobată propunerea ca în spațiile din centrul orașului, în zilele de sâmbătă și duminică, parcarea să fie gratis.

De asemenea, proprietarii mașinilor electrice vor avea gratuitate la abonamente pe spațiile publice de parcare din Alba Iulia, iar cei ai autovehiculelor hibride vor avea reducere de 50%. Anterior la abonamentul ”Vehicul cu propulsie electrică” se oferea discount 75% pentru mașini electrice și 50% pentru hibride. Aceste abonamente oferă categoriilor amintite drept de staţionare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară, cu excepţia parcărilor special amenajate, cu acces controlat și a parcărilor de reședință.

O altă reglementare nouă este rezervarea a cel puțin 4% din totalul spațiilor publice de parcare din oraș pentru persoane cu dizabilități. Acestea vor trebui să obțină o legitimație în acest sens de la primărie și să o afișeze pe geamul mașinii, pentru acces pe aceste locuri rezervate.

În ceea ce privește parcarea din centru, de la Electrica, doar partea dinspre Cetatea Alba Carolina va fi cu locuri de parcare publice. Cealaltă parte, dinspre blocuri, va fi rezervată pentru parcare de reședință, spații destinate locatarilor din imobilele învecinate.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Simion Gabra

  joi, 03.10.2019 la 13:29

  O primarie HANDICAPATA. Asta este adevarul.Numai Mircea Trifu mai poate salva situatia! Luati atitudine !

 2. dolfi

  vineri, 04.10.2019 la 07:34

  Tovule viceprimar, nu mai face gargara degeaba…. de 30 de ani, doar culoarea si literel sub care va ascundeti difera. Sunteti toti… tovarasi! De ce nu construiti parcari noi? Aveti milioane de euro de dat pe tot felul de evenimente mizerabile cu artisti dubiosi (mizerabili chiar), aveti deplasari „in interes de serviciu”, prime, pensii speciale, etc. TOATE DIN BANII NOSTRI, AI CONTRIBUABILILOR!!!
  Expropriati la pretul corect cateva blocuri din oras, dinamitati-le si faceti parcari! NU VA OPRESTE NIMENI!

  E mai simplu sa ne vindeti gogosi si sa lingeti prafu’ de pe dosare ca sa aveti timp pentru manarelile voastre.

  Cum merge cu utilitatile in zona Șeigău (str. Lalelelor)? Ati depasit planul nu-i asa?
  Dar parcul ce trebuia construit in locul strandului de la schit? Inca li se apleaca colegelor din primarie? Da’ gratarele pe care le fac in posturile religioase nu le stau in gat?d

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ANI GREI de închisoare pentru bărbatul din Alba care și-a bătut fetițele cu biciul. Decizie la Judecătoria Aiud

Publicat

Constantin Muntean, bărbatul din comuna Stremț care și-a bătut cele trei fiice minore cu biciul, a fost condamnat în primă instanță, de magistrații Judecătoriei Aiud la ani grei de închisoare.  Pentru faptele sale, în 9 octombrie 2019, bărbatul a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare.  În total acesta a […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

L-au văzut într-o benzinărie din Aiud cu mulți bani la el. Planul prin care doi tineri au furat din mașina unui bărbat

Publicat

pensii bani

Doi tineri din Aiud au pus la cale un plan, pe care l-au dus la ”bun sfârșit” și au reușit să fure din mașina unui bărbat suma de 5.500 de lei și un pachet de țigări. Aceștia nu au avut mult timp la dispoziție să se bucure de banii furați, deoarece bărbatul păgubit a observat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițist al Penitenciarului Arad, găsit ÎMPUȘCAT într-un post de control. Lucra de 20 de ani în sistem

Publicat

penitenciar arad

Un polițist de penitenciare, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în noapte de sâmbătă spre duminică, în Postul de Control 2 al unității. Polițistul lucra de 20 de ani în sistemul penitenciar din România.  Potrivit unui comunicat de presă, duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 200 de jucători de șah vin la Alba Iulia, la Openul Internaţional al României. Programul competiției

Publicat

sah alba iulia

Peste 200 de jucători de șah și pasionați vor participa la cel mai mare festival șahist organizat vreodată la Alba Iulia. Aflat la a 5-a ediţie, Openul Internaţional al României la şah atrage jucători din India, Singapore, Armenia, Belarus, Ucraina, Moldova, Austria, Italia, Portugalia, Serbia, Bulgaria şi România. Numărul participanţilor este mai mare chiar decât la ediţia […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate