Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI publice cu PLATĂ la Alba Iulia: Primăria a demarat achizițiile pentru tichetele și indicatoarele de parcare

Publicat

Primăria Alba Iulia continuă să „pregătească terenul” pentru introducerea sistemului de parcări cu plată în oraș. Dacă regulamentul a fost aprobat în 30 iulie, tarifele pentru staționarea mașinilor pe spațiile publice de parcare ar putea fi aplicate de la sfârșitul acestui an.

Deocamdată, administrația locală a demarat procedurile de achiziție a serviciilor de tipărire și livrare a tichetelor-abonament și tichetelor răzuibile, precum și a serviciilor de furnizare și inscripționare a indicatoarelor rutiere și plăcuțelor-indicatoare pentru parcările cu plată. Data limită pentru depunerea ofertelor pe SEAP este 11 octombrie.

Vor fi cumpărate 260 de indicatoare rutiere, valoarea estimată a achiziției fiind de 84.000 de lei. În cazul tipăririi și livrării tichetelor de parcare, valoarea achiziției este de 13.400 lei. Acestea vor fi livrate în seturi de câte 500 de bucăți, la comandă. Necesarul estimat este de 13.000 tichete-abonament și 30.000 de tichete răzuibile.

Tichete răzuibile ar urma să poată fi cumpărate de la unele magazine și/sau de la automate de parcare sau prin SMS, în prima fază. Ulterior, vor putea fi dezvoltate sisteme de plată pe platforme online sau prin aplicații mobile.

Regulamentul pentru introducerea parcărilor publice cu plată la Alba Iulia a fost aprobat în 30 iulie, de Consiliului Local. Comparativ cu varianta propusă inițial, a fost propusă și aprobată o modificare privind tarifele pentru abonamente.

Vezi integral Regulament MODIFICAT pentru PARCĂRI publice CU PLATĂ la Alba Iulia. În weekend va fi GRATIS doar în centrul orașului

Persoanele fizice vor putea plăti abonament pe an, în valoare de 300 de lei, iar abonamentul pentru parcare pe spațiile publice pentru persoanele juridice va fi de 600 de lei pe an, potrivit amendamentului aprobat în Consiliul Local. Inițial, propunerea era de 50 de lei pe lună (abonament general) pentru persoane fizice, respectiv 75 lei (abonament transmisibil), respectiv 100 lei pe lună pentru persoane juridice (abonament general) sau 150 lei pe lună, abonament transmisibil.

În același regulament, a mai fost aprobată propunerea ca în spațiile din centrul orașului, în zilele de sâmbătă și duminică, parcarea să fie gratis.

De asemenea, proprietarii mașinilor electrice vor avea gratuitate la abonamente pe spațiile publice de parcare din Alba Iulia, iar cei ai autovehiculelor hibride vor avea reducere de 50%. Anterior la abonamentul ”Vehicul cu propulsie electrică” se oferea discount 75% pentru mașini electrice și 50% pentru hibride. Aceste abonamente oferă categoriilor amintite drept de staţionare pe timp nelimitat în orice zonă tarifară, cu excepţia parcărilor special amenajate, cu acces controlat și a parcărilor de reședință.

O altă reglementare nouă este rezervarea a cel puțin 4% din totalul spațiilor publice de parcare din oraș pentru persoane cu dizabilități. Acestea vor trebui să obțină o legitimație în acest sens de la primărie și să o afișeze pe geamul mașinii, pentru acces pe aceste locuri rezervate.

În ceea ce privește parcarea din centru, de la Electrica, doar partea dinspre Cetatea Alba Carolina va fi cu locuri de parcare publice. Cealaltă parte, dinspre blocuri, va fi rezervată pentru parcare de reședință, spații destinate locatarilor din imobilele învecinate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Simion Gabra

    joi, 03.10.2019 at 13:29

    O primarie HANDICAPATA. Asta este adevarul.Numai Mircea Trifu mai poate salva situatia! Luati atitudine !

  2. dolfi

    vineri, 04.10.2019 at 07:34

    Tovule viceprimar, nu mai face gargara degeaba…. de 30 de ani, doar culoarea si literel sub care va ascundeti difera. Sunteti toti… tovarasi! De ce nu construiti parcari noi? Aveti milioane de euro de dat pe tot felul de evenimente mizerabile cu artisti dubiosi (mizerabili chiar), aveti deplasari „in interes de serviciu”, prime, pensii speciale, etc. TOATE DIN BANII NOSTRI, AI CONTRIBUABILILOR!!!
    Expropriati la pretul corect cateva blocuri din oras, dinamitati-le si faceti parcari! NU VA OPRESTE NIMENI!

    E mai simplu sa ne vindeti gogosi si sa lingeti prafu’ de pe dosare ca sa aveti timp pentru manarelile voastre.

    Cum merge cu utilitatile in zona Șeigău (str. Lalelelor)? Ati depasit planul nu-i asa?
    Dar parcul ce trebuia construit in locul strandului de la schit? Inca li se apleaca colegelor din primarie? Da’ gratarele pe care le fac in posturile religioase nu le stau in gat?d

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax