Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia: Peste 100 de monede medievale de argint şi bronz recuperate în urma unor percheziţii în Hunedoara

Publicat

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale faţă de mai multe persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, efectuarea de detecţii şi săpături neautorizate, furt calificat şi nerespectarea regimului de protecţie a bunurilor culturale. În urma unor percheziții la domiciliu, au fost recuperate peste 100 de monede din argint și bronz, bunuri ce aparțin patrimoniului cultural și național.

În cauză s-a procedat la efectuarea unor percheziţii la domiciliile din judeţul Hunedoara ale unora dintre persoanele cercetate.

Cu ocazia acestor operaţiuni au fost recuperate următoarele bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional un lot de 102 monede denari imperiali din argint, 6 monede din bronz şi 17 monede medievale din argint. Acestea urmează să fie depuse la Muzeul Naţional de Istorie a României în vederea expertizării.

De asemenea, la domiciliile unora dintre învinuiţi au fost descoperite două detectoare de metale, unul marca Minelab – model SAFARI şi unul marca Fisher.

În acelaşi context au fost descoperite şi ridicate un număr de 8 trofee de cerb, cerb lopătar, ţap şi muflon, iar la domiciliul unuia dintre învinuiţi au fost identificate două căprioare ţinute în captivitate.

În această cauză se desfăşoară cercetări  în cazul a patru persoane din zona Orăştie-Grădiştea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax