Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parchetul din Alba Iulia infirmă raportul lui Toader: Lazăr nu a semnat nici o ordonanță de clasare în cazul Iohannis

Publicat

lazar

Parchetul Curții de Apel Alba Iulia a precizat că procurorul general Augustin Lazăr nu a soluționat și nici nu a confirmat vreun dosar în care apare numele președintelui României, Klaus Iohannis. Una dintre acuzatiile grave făcute de Tudorel Toader, atunci când a cerut revocarea procurorului general, a fost că numirea lui Augustin Lazar s-ar fi făcut în baza clasării unui dosar al lui Klaus Iohannis. A fost mai degrabă o aluzie prin care Toader a lăsat să se înțeleagă că Lazăr ar fi fost recompensat de președinte pentru un serviciu anterior.

Ideea este infirmată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, într-un răspuns transmis la solicitarea siteului ziare.com. Astfel, în perioada 2007-2018, au fost identificate 9 dosare care îl privesc pe Klaus Iohannis, în care s-au dispus soluții de clasare. „Nu a fost identificat nici un dosar soluționat sau confirmat de domnul procuror general Augustin Lazăr”, se arata în răspunsul procurorilor.

Răspunsul este semnat de Mugurel Pamfil, procuror șef Secție de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Augustin Lazar a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul PCA Alba Iulia: procuror general adjunct (2009-2013) și procuror general (2013-2016).

Declarația ministrului Justiției, Tudorel Toader:

”Pe 27 aprilie 2016, a semnat numirea în funcția de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performană profesională. Rezultă faptul că ministrul Justiției de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcția de procuror general cu nerespectarea criteriilor și procedurilor legale. Președintele Republicii nu a verificat legalitatea ievaluarii în propunerea numirii făcute.
De ce ministrul Justiției a transmis fără ca dosarul să fie complet, președintele a numit fără a exista verificarea legalității și nu credem faptul că are vreo legătura numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, și nu înțeleg de ce, apare o rezoluție de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la președintele României în funcție„, a declarat Tudorel Toader.

Sursă: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax