Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcul Dendrologic din Valea Popii: Peste 3.900.000 de lei din banii administraţiei locale

Publicat

Proiectul privind valorificarea resurselor naturale în zona Mamut – Parcul Dendrologic Dr. Ioan Vlad – Valea Popii din Alba Iulia a fost aprobat, joi, în şedinţa de Consiliu Local. Municipiul Alba Iulia s-a angajat să asigure necesarul sumelor pentru acoperirea contribuţiei din fonduri structurale, respectiv 3.920.074,50 de lei, echivalentul a 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

Investiţia, ce implică o contribuţie importantă din partea administraţiei locale, nu a rămas necriticată de aleşii liberali. Consilierul Gabriel Pleşa şi-a arătat susţinerea faţă de acest proiect, dar a sugerat colegilor să amâne votarea şi bugetarea acestuia, pentru anul 2012. „2010 este încă un an dificil din punct de vedere financiar, iar această investiţie reprezintă totuşi costuri considerabile pentru Alba Iulia”, susţine Pleşa.

Intervenţia lui Gabriel Pleşa a stârnit consternarea primarului Mircea Hava, care a explicat că proiectele europene nu pot fi începute şi amânate după bunul plac: ” Nu putem să bugetăm cum vrem noi şi cred că ar trebui să mai puneţi mâna şi pe carte. Atât suma, cât şi proiectele au fost discutate de acum doi ani”.

Proiectul de amenajare a Parcului Dendrologic Dr. Ion Vlad – Valea Popii vizează o suprafaţă de 0,66 de hectare şi se va concretiza în termen de 24 de luni. În egală măsură, administraţia locală are în plan crearea unui spaţiu de agrement din zona Mamut, în suprafaţă de 0,9 hectare, cu o capacitate de 456 de persoane şi construirea unei piste de biciclete pentru promovarea cicloturismului, ca alternativă de petrecere a timpului liber. Costurile de întreţinere a zonei de agrement vor fi suportate tot de Primăria Alba Iulia şi se ridică la suma anuală de 62.415 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax