Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Parcul Industrial Cugir vrea să se dezvolte: Intenţionează înfiinţarea unui Centru de Inovare şi Formare Profesională

Publicat

Parcul Industrial Cugir îşi propune să se dezvolte şi să se adapteze mai bine cerinţelor economice ale zonei pe care o deserveşte, iar în acest sens intenţionează înfiinţarea unui Centru de Inovare şi Formare Profesională. Consilierii judeţeni vor supune la vot, în următoarea şedinţă, aprobarea depunerii cererii de finanţare pentru proiectul PIC -Performanţă-Inovaţie-Calificare, în cadrul POSDRU 2007-2014, AXA2.

Proiectul va fi implementat în parteneriat cu firma „Global Commercium”, în calitate de furnizor de formare profesională. În raportul de specialitate se arată că înfiinţarea Centrului de Inovare şi Formare Profesională va necesita construirea unei infrastructuri proprii care să asigure spaţii şi dotări tehnice corespunzătoare pentru desfăşurarea activităţilor practice şi teoretice specifice cursurilor. Această infrastructură se va construi din fonduri proprii şi din surse de finanţare externă, în cadrul unor proiecte.

Proiectul va fi depus spre finanţare Consiliului Judeţean Alba în calitate de solicitant în parteneriat, cu PIC Cugir şi vizează totodată creşterea nivelului de calificare şi a oportunităţilor de carieră a muncitorilor în industria prelucrătoare. În acest sens, vor fi acreditate 5 cursuri de calificare şi recalificare în meserii cerute de agenţii economici din zona industrială Cugir şi se va urmări formarea a aproximativ 200 de persoane pentru încadrarea acestora pe piaţa muncii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax