Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcul Sărbătorilor de Iarnă de la Alba Iulia se deschide cel târziu în 15 decembrie. Întârzieri la amenajarea zonei

Publicat

parc sarbatori iarna brad 2

1 Decembrie a trecut, dar la Alba Iulia, sărbătoarea trebuie să continue. Târgul de Crăciun ce împodobește Cetatea Alba Carolina în haine de iarnă ar trebui să fie gata până cel târziu în data de 15 decembrie, când pe scena din Piața Cetății va fi și primul concert dedicat Crăciunului. 

15 decembrie este cea mai sigură dată în care va fi deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă și asta datorită faptului că autoritățile au și contractat un concert pentru ziua respectivă. Acesta ar fi singurul argument care stă la această oră în picioare, în timp ce alte surse oficiale din Primăria Alba Iulia dau ca posibile zilele de 9 sau 10 decembrie.

Vezi:  MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Întârzierea amenajării parcului Sărbătorilor de Iarnă a fost provocată de volumul mare de lucrări pentru evenimentele dedicate Centenarului.

Dacă ar fi să ne luăm după anunțurile oficiale, locuitorii orașului ar trebui să fie prezenți în Piața Cetății, la inaugurarea așa-zisului târg de Crăciun, în data de 9 decembrie.

Asta o spune aplicația smart a primăriei, care te notifică automat când treci prin zona cetății.

Dar data de 9 decembrie este mai mult ”o misiune imposibilă”, din mai multe motive.

Chioșcurile care vor înconjura târgul de Crăciun, 10 la număr, 7 mici și 3 mari, trebuie montate și amenajate până la deschiderea oficială.

Patinoarul ce va fi plasat în Piața Cetății ajunge și va fi montat abia joi, 6 decembrie și, după spusele reprezentanților din primărie, are nevoie de 5 zile pentru a îngheța și a putea fi dat în folosință.

PATINUAR

Patinoarul, a fost închiriat de Primăria Alba Iulia, prin achiziție directă de la o firmă din Șard, NEW MIMILAND SRL și a costat 119.500,00 de lei.

Tariful de intrare va fi de 5 lei, cu TVA inclus, pentru o oră. Copiii până la 18 ani şi studenţii (care prezintă carnet de student vizat la zi) sunt scutiţi de plata acestui tarif, astfel că au acces gratuit la patinoar.

Mai mult, scena de concerte trebuie montată, pavilionul de lumină trebuie asamblat, verificat și pregătit pentru a fi aprins la deschiderea oficială.

Bradul de Crăciun va fi cel de anul trecut, care și el are o mărime impresionantă și trebuie de asemenea montat.

Lângă Bradul de Crăciun, în data de 21 decembrie, cei mici își primesc darurile de la Moș, cei mari își încălzesc sufletele cu un colind și-un vin fiert, la ”Crăciunu din 21.”

În condițiile de mai sus, doar dacă angajații primăriei ar lucra zi și noapte am putea vedea deschis Târgul de Crăciun în data de 9 decembrie.

Alte date vehiculate mai sunt 10 sau 11 decembrie, dacă se va lucra la ”foc continuu”.

Doar un lucru este cert până în acest moment: data de 15 decembrie, când va avea loc primul concert dedicat serbărilor de Crăciun.

Citește și  MESAJE DE CRĂCIUN 2018: Urări AMUZANTE și HAIOASE pe care le poţi trimite prin SMS celor dragi


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Sediul ISU Alba, iluminat în culorile drapelului național

Publicat

isu

Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a devenit tricolor, de vineri seară, grație unei instalații de iluminat. Culorile sunt cele ale steagului României, a transmis un cititor Alba24. ”Sediul pompierilor din Alba, la ceas de seară. Așa ar trebui să fie sediile tuturor autorităților publice de la noi în oraș. Cred că oferă prestanță instituțională, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Protest inedit al USR PLUS Alba, la finalul campaniei electorale, pe drumul dintre Alba Iulia și Sebeș

Publicat

p

Mai mulți membri și simpatizanți din USR și PLUS au încheiat campania electorală printr-un marș de la Alba Iulia la Sebeș. Inițiativa a avut ca scop mobilizarea electoratului să meargă la vot, dar și un protest la adresa actualei guvernări, care trebuia să finalizeze în 2017 tronsonul de autostradă de la Alba Iulia la Sebeș, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO UPDATE: INCENDIU la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. A luat foc ghereta paznicului unităţii

Publicat

Pompierii din Alba Iulia au fost chemaţi să intervină, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de asfalt din Drâmbar, lângă Alba Iulia. Din primele date, a fost cuprinsă de flăcări ghereta de aproximativ 2 mp, folosită de paznicul unităţii. În apropiere se află un rezervor de motorină, însă potrivit ISU Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

CS Unirea Alba Iulia

Ionuţ și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia au fost incluşi în loturile naționale de seniori la Orientare, în urma ultimelor competiţii, ce au contat ca etape de selecție. Ionuţ Zincă este pe primul loc al ierarhiei și Tamas Bogya este pe locul 4. Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii Roman […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate