Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcul Sărbătorilor de Iarnă de la Alba Iulia se deschide cel târziu în 15 decembrie. Întârzieri la amenajarea zonei

Publicat

parc sarbatori iarna brad 2

1 Decembrie a trecut, dar la Alba Iulia, sărbătoarea trebuie să continue. Târgul de Crăciun ce împodobește Cetatea Alba Carolina în haine de iarnă ar trebui să fie gata până cel târziu în data de 15 decembrie, când pe scena din Piața Cetății va fi și primul concert dedicat Crăciunului. 

15 decembrie este cea mai sigură dată în care va fi deschis Parcul Sărbătorilor de Iarnă și asta datorită faptului că autoritățile au și contractat un concert pentru ziua respectivă. Acesta ar fi singurul argument care stă la această oră în picioare, în timp ce alte surse oficiale din Primăria Alba Iulia dau ca posibile zilele de 9 sau 10 decembrie.

Vezi:  MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Întârzierea amenajării parcului Sărbătorilor de Iarnă a fost provocată de volumul mare de lucrări pentru evenimentele dedicate Centenarului.

Dacă ar fi să ne luăm după anunțurile oficiale, locuitorii orașului ar trebui să fie prezenți în Piața Cetății, la inaugurarea așa-zisului târg de Crăciun, în data de 9 decembrie.

Asta o spune aplicația smart a primăriei, care te notifică automat când treci prin zona cetății.

Dar data de 9 decembrie este mai mult ”o misiune imposibilă”, din mai multe motive.

Chioșcurile care vor înconjura târgul de Crăciun, 10 la număr, 7 mici și 3 mari, trebuie montate și amenajate până la deschiderea oficială.

Patinoarul ce va fi plasat în Piața Cetății ajunge și va fi montat abia joi, 6 decembrie și, după spusele reprezentanților din primărie, are nevoie de 5 zile pentru a îngheța și a putea fi dat în folosință.

PATINUAR

Patinoarul, a fost închiriat de Primăria Alba Iulia, prin achiziție directă de la o firmă din Șard, NEW MIMILAND SRL și a costat 119.500,00 de lei.

Tariful de intrare va fi de 5 lei, cu TVA inclus, pentru o oră. Copiii până la 18 ani şi studenţii (care prezintă carnet de student vizat la zi) sunt scutiţi de plata acestui tarif, astfel că au acces gratuit la patinoar.

Mai mult, scena de concerte trebuie montată, pavilionul de lumină trebuie asamblat, verificat și pregătit pentru a fi aprins la deschiderea oficială.

Bradul de Crăciun va fi cel de anul trecut, care și el are o mărime impresionantă și trebuie de asemenea montat.

Lângă Bradul de Crăciun, în data de 21 decembrie, cei mici își primesc darurile de la Moș, cei mari își încălzesc sufletele cu un colind și-un vin fiert, la ”Crăciunu din 21.”

În condițiile de mai sus, doar dacă angajații primăriei ar lucra zi și noapte am putea vedea deschis Târgul de Crăciun în data de 9 decembrie.

Alte date vehiculate mai sunt 10 sau 11 decembrie, dacă se va lucra la ”foc continuu”.

Doar un lucru este cert până în acest moment: data de 15 decembrie, când va avea loc primul concert dedicat serbărilor de Crăciun.

Citește și  MESAJE DE CRĂCIUN 2018: Urări AMUZANTE și HAIOASE pe care le poţi trimite prin SMS celor dragi

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de fenomene METEO PERICULOASE. Cetățenii sunt sfătuiți să se adăpostească

Publicat

vant

Un COD GALBEN de fenomene meteo periculoase a fost emis în această seară de meteorologi. Se anunță viscol și intensificări ale vântului care vor atinge 55-65 de km/h. Atenționarea este valabilă între orele 23.00- 05.00. Cetățenii sunt atenționați că urmează o perioadă de vreme severe și li se recomandă: – Recomandăm conducătorilor auto să se […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Ninsoare și viscol pe Autostrada Sibiu-Sebeș. Drumarii intervin cu utilajele pentru curățarea zăpezii de pe șosea

Publicat

drumari

A început să ningă în mai multe regiuni din România, iar drumarii au fost deja nevoiți să întervină pe mai multe drumuri naționale și chiar pe autostrăzi. Ninsoarea și vântul puternic au ajuns acum și pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. ”Ninsoarea puternică de la Brasov s-a mutat acum pe Sibiu” a anunțat purtătorul de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ordinul care reglementează taxa impusă băncilor și impozitarea veniturilor din jocuri de noroc, publicat de ANAF

Publicat

ANAF a publicat Ordinul care reglementează declararea noilor taxe introduse de OUG nr. 114/2018, respectiv taxa pe activele financiare datorate de instituțiile bancare și taxa pe veniturile din jocuri de noroc organizate online. Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate