Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părintele Augustin Burtă, fost preot al parohiei Șibot a încetat din viață. A slujit parohia timp de 37 de ani

Publicat

Părintele Augustin Burtă, fost preot al parohiei Șibot a încetat din viață la vârsta de 78 de ani. Acesta a slujit parohia timp de 37 de ani.

Evenimentul nefericit a fost anunțat de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Preotul a decedat în seara zilei de 5 octombrie 2024. Slujba de înmormântare va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, marți, 8 octombrie, de la ora 12.00, la biserica parohiei Șibot.

A slujit parohia timp de 37 de ani

Părintele Augustin Burtă fost hirotonit preot în luna februarie 1977, de către Episcopul Emilian Birdaș, pe seama parohiei Șibot. În primii ani de slujire, a demarat un amplu șantier de reparații capitale care vizau locașul de cult degradat de inundații și intemperii.

De asemenea, preotul Augustin a construit o casă parohială impunătoare și a amenajat fosta școală confesională în capelă mortuară.

Pe lângă activitatea administrativă rodnică pe care a desfășurat-o, preotul Augustin Burtă a reușit să construiască în jurul său o comunitate frumoasă. A fost mereu în slujba bunilor săi credincioși, aplecându-se la necazul și durerea fiecăruia cu iubire părintească.

S-a pensionat începând cu data de 1 februarie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate