Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părintele greco-catolic din Alba Iulia, Călin Mihălțan, va fi condus vineri pe ultimul drum. O viață dedicată credinței

Publicat

Credincioșii greco-catolici din Alba Iulia îl conduc pe ultimul drum pământesc pe părintele Călin Mihălțan, trecut la Domnul în data de 5 ianuarie 2021.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 7 ianuarie, de la ora 14.00, la biserica parohiei greco-catolice „Spiritul Sfânt” din Alba Iulia și va fi oficiată, cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Greco-Catolice din România, de către Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Cine a fost părintele Călin Mihălțan

Părintele Călin Mihălțan s-a născut în anul 1968, fiind al doilea copil al familiei Ioan și Maria Mihălțan. A început școala la Alba Iulia și a absolvit Liceul „Horea, Closca și Crisan” în anul 1986. Studiile universitare le-a făcut la Blaj, în cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică, pe care a absolvit-o în anul 1994. Ulterior a făcut un master în teologie pastorală la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. S-a căsătorit cu Dana în 1994 și au avut trei copii.

A fost hirotonit preot în Catedrala Mitropolitană din Blaj, în 25 martie 1994, de către Preasfințitul George Guțiu și a fost numit preot la Alba Iulia. A slujit ca viceparoh, lângă părintele Totoian, până în anul 1997, construind împreună cu acesta biserica parohială, ulterior primind misiunea de paroh al Parohiei Greco-Catolice „Spiritul Sfânt”.

A fost protopop al Protopopiatului Greco-Catolic de Alba Iulia până în anul 2017. În această perioadă a avut o activitate pastorală intensă, concretizată în deschiderea unei grădinițe în subsolul bisericii, organizarea de întâlniri săptămânale cu tinerii parohiei și susținerea activităților sociale pentru copii monoparentali.

„Vă iubesc și vă îmbrațișez pe toti și pe fiecare în parte!”

A realizat diferite activități pastorale și catehetice, a fost alături de tinerii parohiei, a susținut familiile, credincioșii singuri și a acordat o deosebită importanță copiilor, preocupându-se de educația acestora în cadrul organizațiilor de tineret din Biserică.

Totodata a reînființat Reuniunea Mariană și a fost părinte spiritual al ASTRU și AGRU. În fiecare primă zi de vineri din lună își vizita bolnavii cu conștiinciozitate, spovedindu-i și împărtășindu-i cu Trupul și Sângele Domnului.

A avut o vorbă bună pentru fiecare, iar după fiecare Sfântă Liturghie se oprea ca să asculte nevoile credincioșilor. A fost iubit de toți credincioșii, cărora, pe lângă vorbele de mângâiere sufletească, le transmitea, la finalul fiecăriei Sfinte Liturghii, cuvintele: „Vă iubesc și vă îmbrațișez pe toti și pe fiecare în parte!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dumitru Lucia Elena

    vineri, 07.01.2022 at 13:57

    Dumnezeu să-l odihnească!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax