Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părintele Habbil Lipesa Omukuba, din Kenya, invitat special la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Publicat

Comuniune inter-ortodoxă și dialog misionar: părintele Habbil Lipesa Omukuba, din Kenya (Africa), invitat special la Facultatea de Teologie din Alba Iulia. 

Marți, 18 ianuarie 2022, studenții din anul 3, din cadrul secției de Teologie Pastorală, au avut parte de un curs special la disciplina Misiologie Ortodoxă.

Părintele Răzvan Brudiu, titularul catedrei, l-a avut ca invitat pe părintele Habbil Lipesa Omukuba din Kenia (Patriarhia ortodoxă greacă a Alexandriei și a întregii Africi), au transmis reprezentanții Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Preotul de origine keniană le-a prezentat pe scurt studenților viaţa sa, le-a mărturisit convertirea sa la Ortodoxie, el fiind protestant din naștere, dar și despre posibilitatea pe care Ortodoxia i-a oferit-o pentru a urma o școală, la finalul căreia, ajuns preot, a început o importantă lucrare misionară în Kenya.

Părintele a îndemnat la misiune, menționând că adevărata slujire se arată cu adevărat într-o atitudine de smerenie și devotament.

În misiunea pe care părintele Habbil Lipesa Omukuba o realizează este de remarcat, în special, încercarea de a oferi copiilor posibilitatea de a merge la școală.

Părintele, tată a cinci copii, prin proiectul pe care îl coordonează și în cadrul căruia funcționează o școală, oferă masa pentru încă o sută treizeci de copii.

Misiunea părintelui Habil este demnă de un slujitor al Domnului, părintele mărturisind prin propria lucrare că Evanghelia este, de fapt, o întâlnire a lui Hristos cu o nevoie umană.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 19.01.2022 at 11:09

    Ce-i lipseste Chelului ? O TichIE de MARgariTAR !! Ce-i LipSEA Facultatii de Teologie Ortodoxa, din Alba Iulia ( mica fabricuta de Preoti !!! ) ???? Domnul ” parinte Habbil Lipesa Omukuba, de la Patriarhia ortodoxa greaca a Alexandriei, din Kenya, CU ” un curs special ” LA ” disciplina Misiologie Ortodoxa ” !!!!! Vor Merge, Oare, Si Unii dintre Absolventii acestei Facultati de Teologie Crestina, in misiune IN Kenya SI Alte TARI AFRIcaNE, Ca Maica Romano-Catolica, de origine indiana, Maria Tereza, Laureata a Premiului Nobel ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax