Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părintele Trifan Mititean a trecut la cele veșnice. Pentru o perioadă a slujit la o parohie din județul Alba

Publicat

Părintele Trifan Mititean, slujitor la Altarul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sărmășel, protopopiatul Luduș, între anii 1984-2012, a trecut la Domnul în cursul zilei de joi, 9 februarie 2023, au anunțat reprezentații Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din Alba Iulia. 

După ce a primit Taina Sfintei Preoții, părintele Trifan Mitrean, a slujit timp de șase ani în parohia Stâna de Mureş, judeţul Alba.

Slujba înmormântării va avea loc duminică, 12 februarie a.c., de la ora 14.30, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sărmășel.

Părinte Trifan Mititean s-a născut în data de 20 august 1942, în satul Sântioana, comuna Mărişel, judeţul Bistriţa-Năsăud, într-o familie de vrednici creștini și gospodari, care i-au insuflat de mic dragostea de Dumnezeu și de Biserică.

După absolvirea școlii primare în satul natal, a urmat studiile liceale și universitare la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

În anul 1966, s-a căsătorit cu tânăra Livia Culda, Dumnezeu binecuvântând căsnicia lor cu doi băieți.

După ce a primit Taina Sfintei Preoții, a slujit timp de șase ani în parohia Stâna de Mureş, judeţul Alba, după care a plecat spre inima Țării de Piatră a Munților Apuseni, în localitatea Poiana Sohodol.

Aici și-a dedicat activitatea atât pentru propovăduirea cuvântului Evangheliei, cât și pentru restaurarea și înfrumusețarea bisericii parohiale.

Din anul 1984, s-a stabilit în satul Sărmășel, din mănoasa și binecuvântata Câmpie a Transilvaniei, loc în care a slujit cu multă râvnă, smerenie și înțelepciune până în anul 2012, când a venit vremea pensionării.

În ciuda unei neputințe fizice, a continuat să slujească atât în parohia Sărmășel, cât și în comunitățile învecinate.

La data de 9 februarie 2023, părintele Trifan Mititean a trecut în veșnicie, la vârsta de 81 de ani, lăsând în urmă o familie binecuvântată, precum și o activitate pastoral-misionară deosebită, consacrată întru totul slujirii lui Hristos și semenilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax