Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Părinți înghesuiți la poarta școlii, iar în curte copii distanțați. Imaginea din România care a devenit virală în toată lumea

Publicat

O poză făcută la o școală din România pe 14 septembrie, care surprinde distanțarea socială a copiilor și îngrămădeala părinților la poarta școlii, s-a viralizat pe rețelele sociale.

Reacțiile la imaginea postată venite din întreaga lume au arătat că nu suntem nici pe departe unici, atunci când vine vorba despre nerespectarea regulilor de prevenție în plină epidemie COVID scrie Libertatea.ro

Mulți dintre cei care au comentat spun că au observat situații asemănătoare și în țările lor, Italia, Spania, Bulgaria sau chiar Germania.

Poate că chiar această imagine l-a facut pe șeful DSU, Raed Arafat, să îndemne părinții care își duc copiii la școală să respecte regulile de distanțare socială atât la poarta cât și în activitățile de zi cu zi, pentru a nu-i induce în eroare pe cei mici.

”La poarta școlii trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. Copilul este supus în interiorul școlii unui set de reguli clare, pe care le respectă. Însă, la poarta școlii și părinții și toți care merg să îi ia pe copii trebuie să respecte aceleași reguli.

Altfel, este greu să îi explici copilului de ce înăuntru trebuie să respecte distanțarea socială și anumite reguli, dacă atunci când iese de la școală cine vine să îl ia nu le respectă”, precizează Raed Arafat într-o intervenție la Digi24.

Raed Arafat consideră că respectarea recomandărilor date de autorități trebuie să devină regulă generală, iar părinții să înțeleagă că trebuie să păstreze distanțarea socială și la poarta școlii.

”Îi derutează pe copii acest lucru, deoarece copilul pune întrebări când vede diferențele și sigur va întreba de ce el trebuie să respecte regulile în școală, iar când iese afară nu. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări”, adaugă Arafat.

Imaginea care a făcut înconjurul lumii

Imaginea în care copii respectă distanțarea scocială în timp ce părinții se înghesuie la poarta școlii a fost postată inițial chiar pe 14 septembrie, la deschiderea noului an școlar, de Ștefan Pălărie, un politician din partidul PLUS.

”În interior elevii distanțați. În exterior părinții înghesuiți. Privind poza asta ai spune că e bine ca elevii să fie ținuți cât mai mult la școală, departe de aglomerația străzii pentru a-i putea proteja și nu invers, așa cum se tem mulți dintre părinți. Avem nevoie de educație și pentru adulți. Asta este cert!”, a scris Pălărie, care a precizat că imaginea a fost surprinsă la Școala 196 din Sectorul 3.

Pe 16 septembrie, imaginea a fost postată și de Vlad Mixich, președintele Observatorului Român de Sănătate.

”Arată diferența dintre cum sunt respectate recomandările de sănătate publică într-un mediu controlat (copiii din curtea școlii) și cum sunt respectate în viața reală (părinții de la porți)”, a scris Mixich, care a adăugat că aceste recomandări trebuie să câștige ”și mințile, și inimile” oamenilor pentru a fi eficiente.

Pe 17 septembrie, imaginea a ajuns pe Reddit,

Imaginea a fost postată și pe site-ul Redditun agregator de știri, linkuri, imagini și clipuri video, unul dintre cele mai vizitate site-uri din lume, cu zeci de milioane de utilizatori în fiecare zi.

Postarea a stârnit multe comentarii ironice, dar și reacții neașteptate din partea unor utilizatori care au admis că fotografia ar fi putut să fie surprinsă oriunde.

Utilizatori mai multe țări din Europa și Asia au intervenit să spună că situația este similară și la ei, unii spunând că această fotografie ar fi putut foarte bine să fie făcută și în țara lor, pentru că și acolo au fost situații identice.

Surse: libertatea.ro, reedit.com, facebook

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusinea

    sâmbătă, 19.09.2020 at 15:17

    Parinti tampiti ! Asa se vor imbolnavi si cei mici !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax