Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părinții ar putea primi peste 700 de lei de la stat, ca să angajeze bone. Care sunt condițiile

Publicat

Părinții ar putea cere și primi de la stat, în curând, ajutor financiar pentru a angaja bone care să aibă grijă de copii, atunci când sunt la serviciu. Proiectul legislative intră la aprobare în Parlament.

Acesta prevede acordarea unui sprijin financiar între 250 și 710 lei, în funcție de veniturile familiei și alte condiții.

Vor putea fi astfel contractate serviciile unei bone care să stea cu copilul până acesta împlinește 3 ani.

Inițiatorii acesteia vor să vină în ajutorul celor care ar vrea să se întoarcă mai repede în câmpul muncii, dar nu au cu cine să lase copiii mici acasă, potrivit avocatnet.ro.

Nu se vor acorda ajutoare pentru bone celor cu venituri nete per membru de familie ce depășesc 3.500 de lei, fiind scoase din calcul ajutoarele sociale de orice fel sau alocațiile.

Ajutorul se va acorda lunar, până când copilul împlinește trei ani sau până când copilul intră în sistemul de creșă.

Părinții vor trebui să facă dovada că sunt angajați cu normă întreagă (mai puțin cei încadrați cu handicap grav/accentuat), că desfășoară activități independente (PFA, întreprindere individuală), că sunt funcționari sau exercită o funcție de demnitate publică (vor fi acceptați însă și șomerii înregistrați la autorități care nu au refuzat locuri de muncă de la agenții).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax