Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Părinții care au copii până la opt ani vor putea munci mai multe zile pe lună de acasă. Proiect

Publicat

Părinții care au copii cu vârsta de până la opt ani vor putea munci patru zile pe lună de acasă, prevede un proiect pe care PNL îl depune în Parlament. De asemenea, liberalii susțin reducerea TVA la 5% pentru produsele pentru sugari și pentru scaunele auto pentru copii.

„O măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinților cu copii cu vârsta de până la opt ani și care muncesc la stat sau privat.

Așa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul țintit este identificarea echilibrului între viața profesională și cea privată a familiilor care au copii până la opt ani.

Acești părinți vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie o zi pe săptămână, fie patru zile consecutiv.

Elementul de noutate e că fiecare salariat, indiferent că lucrează la stat sau că lucrează la privat, va beneficia de acest program flexibil de muncă dacă are un copil până la opt ani”, spune președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

Ea mai spune că liberalii vor propune și reducerea TVA pentru produsele pentru sugari, respectiv pentru lapte praf, scutece și șervețele, dar și pentru scaunele auto pentru copii.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax