Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Părinții și preadolescenții”: Proiect local de prevenire a consumului de droguri în familie. Activități cu 20 de persoane aflate în situații de risc

Publicat

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, şi Colegiul Tehnic „Alexandru Domşa” Alba Iulia desfăşoară, în perioada mai-iunie 2014, proiectulul local de prevenire a consumului de droguri în familie „Părinţii şi preadolescenţii”, având ca scop aducerea la îndeplinire a obiectivului prevăzut în Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2013-2016, Capitolul I. Reducerea cererii de droguri A.2. obiectiv specific 2. Dezvoltarea rolului proactiv al familiilor în viaţa copiilor în vederea formării sau întăririi abilităţilor pentru creşterea infuenţei factorilor de protecţie, activitatea 2.1. Implementarea unor proiecte pilot locale de tip „Şcoala părinţilor” de formare de abilităţi cu rol de factori de protecţie în consumul de droguri.

Obiectivul general al acestui proiect constă în creşterea factorilor familiali de protecţie în consumul de alcool, tutun şi droguri la preadolescenţi prin organizarea unor activităţi de prevenire cu 20 de părinţi ai preadolescenţilor aflaţi în situaţii de risc faţă de consumul de droguri.

Activităţile proiectului propuse spre desfăşurare pot conduce la dezvoltarea şi îmbunătăţirea de abilităţi cu rol de factori familiali de protecţie în consumul de droguri, aplicând metode fundamentate ştiinţific. Ipoteza existenţei factorilor de protectie constă în aceea că anumite circumstanţe sau condiţii pot media sau modera efectele expunerii la situaţii de risc şi, în acest fel, pot reduce vulnerabilitatea persoanelor în faţa problemelor relaţionate cu drogurile. Factorii de protecţie întăresc rezistenţa persoanelor supuse situaţiilor de risc, acţionând ca elemente de protecţie faţă de potenţiale răspunsuri problematice.

Fără îndoială abuzul de băuturi alcoolice, tutun şi alte droguri facilitează apariţia problemelor medicale, psihologice şi sociale. Având în vedere că tratamentul pentru astfel de probleme este adeseori dificil, vom face împreună eforturi pentru a preveni abuzul de tutun, alcool şi droguri, cel puţin pentru famiile incluse în cadrul proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax