Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Părinții unor elevi din Alba Iulia se revoltă împotriva purtării măștii timp de opt ore la clasă. Ce motive au

Publicat

Părinții elevilor de clasa a IV-a ”step by step” din cadrul Liceului Tehnologic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia anunță că își vor retrage copiii mai repede de la școală din cauza faptului că reprezentanții instituției nu au fost de acord cu un program hibrid de învățământ. 

Fiind o clasă de tip ”step by step”, elevii încep orele la 8.00 și le termină la 15.30, iar în acest timp, din cauza pandemiei de coronavirus, copiii sunt obligați să stea pe tot parcursul orelor cu masca pe față.

Din acest motiv, părinții refuză să își mai lase copiii pentru opt ore la școală și anunță că de săptămâna viitoare îi vor retrage pe elevi de la școală la ora 12.00.

Săptămâna trecută, 21 dintre părinți au înaintat o cerere către conducerea școlii, în care au propus un sistem hibrid: elevii să facă patru ore la școală, de la ora 8 – la 12.00 (cu masca pe față), iar restul orelor să le facă acasă în sistem online.

Cererea părinților a fost respinsă de conducerea școlii, pe motiv că școlile din județul Alba funcționează în al doilea scenariu, cel în care prezența elevilor este obligatorie la clase și că din acest motiv nu se poate modifica orarul elevilor de la clasa ”step by step”.

În urma respingerii, părinții au luat decizia de a-și retrage copiii de la școală la ora 12.00. Aceștia au spus că elevii au mai făcut ore în scenariul propus de ei și că elevii s-au descurcat. Mai mult părinții susțin că elevii au în programul de ”step by step” – o oră și jumătate de recreere și activități libere, iar perioada respectivă era perfectă pentru deplasarea copiilor de la școală acasă pentru a se conecta la orele online.

Ce probleme au mai semnalat părinții 

Părinții care au semnat scrisoarea către conducerea școlii au mai semnalat și alte probleme. Aceștia au spus că la etajul unde copiii de la ciclul primar își desfășoară activitatea, grupul sanitar este în renovare și, până acum, nu a fost modernizat.

Mai mult de atât, aceștia spun că elevii trebuie să meargă la o baie de la un alt etaj care nu corespunde standardelor unui grup sanitar adecvat pentru o unitate de învățământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    vineri, 02.10.2020 at 20:38

    Solutii au revoltatii astia? Sau sunt doar Gica-Contra?
    Sa vina cu solutii, dupa ce se documenteaza in acest sens. De unde, de pe internet, de unde asimileaza tot felul de alte prostii fara sa gandeasca!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax