Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Părinţii vor beneficia de o zi liberă pe an pentru îngrijirea copilului. Angajatul trebuie să depună o cerere cu 15 zile înainte

Publicat

Camera Deputaţilor a aprobat proiectul de lege privind acordarea unei zile lucrătoare libere pe an, părinţilor sau legali ai copilului, în vederea verificării stării de sănătate a acestuia. De această posibilitate vor beneficia şi familiile cu doi copii, iar în cazul celor cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, la latitudinea angajatorului.

Părinţii vor avea dreptul la ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului, fără obligaţia angajatorului de a plăti drepturile salariale aferente.

Proiectul prevede acordarea unei zile lucrătoare libere pe an, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului, în vederea verificării stării de sănătate a acestuia. Familiile cu doi copii vor beneficia de această lege, iar în cazul celor cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, la latitudinea angajatorului.

Liberul se acordă la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care să rezulte controlul medical efectuat. Cererea trebuie depusă cu 15 zile înainte.

Citește și ZILE LIBERE 2014 | Cele mai lungi minivacanțe din an au câte patru zile: de 1 Mai și de Crăciun. Patru sărbători se lungesc pe 3 zile

Angajatorii vor fi obligaţi să acorde ziua lucrătoare liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului solicitată, iar prevederile legii se aplică atât angajatorilor publici, cât şi celor privaţi. Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect.

Proiectul de lege privind acordarea unei zile libere pentru îngrijirea copilului a fost iniţiat de 26 de parlamentari, printre care Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Rovana Plumb, Doina Pană,Ilie Sârbu şi Rodica Nassar.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax