Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Părinții vor decide dacă își înscriu copiii în clasa pregătitoare. Vezi ce declară premierul Victor Ponta

Publicat

Premierul Victor Ponta a declarat că, până la data de 31 martie, părinții care au copii în grupa mare la grădiniță pot opta dacă își vor înscrie copilul la clasa pregătitoare sau dacă acesta va mai rămâne încă un an la gradiniță, fără ca statul să le impună o anumită decizie.

„Ideea pe care am discutat-o şi cu ministrul Pricopie şi cu ministrul Dragnea a fost următoarea: faimoasa problemă a grupei pregătitoare – nu cred că trebuie să îi forţăm pe părinţi să îşi ducă copiii la şcoală la grupa pregătitoare, nici nu trebuie să îi împiedici pe cei care vor să meargă să îşi ducă copiii mai repede la şcoală, şi atunci am stabilit împreună un sistem pe care îl definitivăm în zilele următoare: până pe 31 martie, fiecare părinte care are un copil în grupa mare să spună dacă vrea să rămână la grădiniţă încă un an, în grupa pregătitoare sau vrea să meargă la şcoală în grupa pregătitoare”, a spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că vor exista anumite problemele logistice la grădiniţe, întrucât la acest moment nu toate sălile sunt pregătite, dar că o parte din fonduri vor fi alocate auorităţilor locale în acest sens.

În urmă cu o săptămână, premierul a declarat că, în opinia sa, clasa pregătitoare trebuie să revină la grădiniţă, el precizând că a discutat atunci doar telefonic cu ministrul Educaţiei, dar că va discuta şi direct cu acesta pentru a vedea cum poate fi pusă în aplicare măsura din acest an.

Premierul a făcut aceste declaraţii, întrebat despre recentele afirmaţii ale ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, conform cărora clasa pregătitoare va rămâne la şcolile generale.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax