Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pariurile online se impozitează la sursă. Jucătorii vor trebui să depună doar declarația pe primele trei luni

Publicat

Participanții la jocuri de noroc la online vor fi impozitați la fel ca și cei care pariază în agenții sau joacă în sălile special amenajate. Jucătorii nu vor mai fi nevoiți să piardă timpul pe la sediile ANAF pentru a face declarațiile anuale, pentru ca impozitul va fi retinut direct la sursă. Guvernul Romaniei a adoptat la mijlocul lunii martie o Ordonanță de Urgență prin care se iau mai multe măsuri fiscal-bugetare și se modifică unele acte normative. Modificarea a fost publicată in Monitorul Oficial pe data de 23 martie.

De la această dată, participantii la jocurile de noroc online nu mai au nicio obligație sau responsabilitate în privința taxelor pe retrageri. Acestea vor fi reținute și platite de operatori. Atentie: Jucătorii vor avea de depus în anul 2019 declarația pentru perioada 1 ianuarie- 23 martie.

Printre modificarile preluate in actul adoptat de guvern regăsim si modificarea prin care se schimbă  modalitatea de plata a impozitului datorat de cei care participă la jocuri de noroc online.

Astfel, incepand de la publicarea in Monitorul Oficial , participantii la jocuri de noroc la distanta vor fi impozitati la fel ca cei care pariaza in agentii sau joaca in salile de sloturi. Jucatorii nu vor mai fi nevoiti sa piarda timpul pe la sediile ANAF pentru a face declaratiile anuale, pentru ca impozitul va fi retinut la sursa.

Grilele de impozitare rămân neschimbate, astfel:

  • retragerile intre 1 si 66750 lei vor fi taxate cu 1%
  • retragerile intre 66750 lei si 445000 lei vor fi taxate cu 667,5 lei si 16% din valoarea care depaseste suma de 66750 lei
  • retragerile peste 445000 lei vor fi taxate cu 61187.5 lei si 25% din valoarea care depaseste suma de 445000 lei

Acest sistem de impozitare este bine cunoscut de toti cei care pariază în agentiile de pariuri sau participă la jocuri de noroc în sălile de sloturi. În momentul încasării unei sume de bani, jucătorilor li se reține taxa datorată pe care organizatorul o plăteste direct la stat.

Jucătorul nu mai are de făcut nicun efort suplimentar sau declaratie, întreaga responsabilitate fiind a operatorului.

Pentru anul 2018, până la data publicarii în Monitorul Oficial, jucatorii vor trebui să declare retragerile si să plateasca taxele pe procedura veche, urmând ca incepand de la aplicarea noilor prevederi, responsabilitatea sa fie preluata de operator.

Sursa: pariuri1X2.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax