Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parlamentar Copy/Paste: Declarațiile politice ale deputatului Călin Potor, copiate cuvânt cu cuvânt din comunicatele lui Antonescu și Chițoiu


Publicat

Cuvinte mari  și… deloc originale. Așa s-ar descrie noul obicei pe care l-a deprins deputatul liberal Călin Potor, acela de a așterne pe hârtie, regulat, declarații politice, pe care le transmite presei locale și centrale spre publicare, probabil pentru „transparență”, justificarea activității de parlamentar, a indemnizației, „comunicare” cu electoratul etc.

O oarecare atenție pe mulțimea de cuvinte puse la un loc sub „mărețul” antet al unei declarații de membru în Parlamentul României – Camera Deputaților, arată că termenii, frazele, paragrafele semnate oficial de deputatul PNL de Alba, Călin Potor, seamănă bine cu cele ale unor „mari politicieni”. Nu doar că seamănă bine, dar ele chiar aparțin unora ca Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Chițoiu, sau alții. Un simplu „google search” face să piară orice aparență a autenticului din cuvintele lui Potor, căruia albaiulienii i-au dăruit un confortabil fotoliu în Parlament, din care poate liniștit să primească idei despre ce ar trebui să spună.

În declarația trimisă marți, 28 mai, Călin Potor vorbește despre „forța PNL”, care a împlinit de curând 138 de ani de la înființare. Despre același lucru, cu aceleași cuvinte, a vorbit, cu 4 zile înainte, președintele PNL Crin Antonescu. Gând la gând cu bucurie, poate.

Am aniversat acest moment cu respect pentru marii noştri înaintaşi şi fondatorii PNL, Ion C. Brătianu, A. G. Golescu şi Mihail Kogălniceanu […] Istoria acestui partid se confundă cu istoria democratică a României. Modernizarea instituţională a statului român, etapele de progres economic, de prosperitate, toate acestea sunt legate de guvernările PNL şi de oamenii de excepţie care s-au aflat în fruntea sa. Partidul Naţional Liberal este partidul Independenţei României, al Marii Uniri, este partidul reformei agrare. Partidul Naţional Liberal este partidul primei constituţii democratice a României Mari – Constituţia din 1923. Înaintaşii liberali sunt, alături de întreaga elită politică românească interbelică, martirii libertăţii care au dat jertfa supremă în închisorile comuniste. PNL este cel mai vechi partid din familia liberalilor europeni. Este singurul partid care nu şi-a schimbat numele, care nu şi-a schimbat culorile, care nu şi-a schimbat doctrina, programul, valorile şi conduita politică” […] Partidul Naţional Liberal este mai puternic decât oricând după 1989, iar responsabilitatea majoră pe care o are este pe măsura forţei sale. PNL s-a angajat să readucă economia pe un trend ascendent, să combată efectele crizei şi ale guvernărilor defectuoase din perioada precedentă, alături de partenerii săi actuali. România este acum guvernată în mod responsabil şi în interesul cetăţeanului. România are acum o stabilitate politică incontestabilă, un guvern solid şi legitim, în care PNL este o componentă esenţială. Votul din decembrie 2012 a demonstrat că Partidul Naţional Liberal este respectat atât pentru blazonul său şi pentru tradiţia sa istorică, cât şi pentru viziunea sa asupra dezvoltării României, pusă în practică de reprezentanţii liberali din administraţia publică, locală sau centralăspune Călin Potor în declaraţia sa politică, dar și Crin Antonescu într-un mesaj transmis vineri, 24 mai, presei centrale, publicat de Agerpres.

Tot o „pură coincidență” pare a explica și declarația politică a liberalului privind „Legea restituirii proprietăților, așteptată de mii de români”, din 23 aprilie, rostită în 17 aprilie de premierul Victor Ponta și publicată de Agerpres. „Noua lege a retrocedărilor constituie un moment de responsabilitate politică, în care Guvernul şi Parlamentul au colaborat pentru soluţionarea unei probleme istorice”, declară, întocmai, Potor, în „propria” declarație.

În declarația din 8 mai, Călin Potor, intitulată „Moțiunile simple, atât le-a mai rămas pedeliștilor!” vorbește, cu cuvinte „împrumutate” fidel de la ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, despre „moțiunea depusă de Opoziție privind companiile de stat” și despre „eforturile prin care Guvernul USL încearcă să corecteze abuzurile dintr-o perioadă nefastă pentru dezvoltarea economică a României”, așa cum declarase ministrul cu o zi înainte, pe 7 mai.

De fapt, nici nu prea contează cine pe cine copiază. Probabil, deputatul liberal de Alba, Călin Potor, în spirit de solidaritate, convins de gloria USL-istă, și cu certitudinea clară că ideile „prietenilor săi mai mari” sunt mult mai interesante decât ale lui, face tot ce poate pentru ca acestea (și nu altele noi și eventual mult mai slabe) să ajungă la popor. Indiferent de „drepturi de autor” și alte amănunte din acestea expirate, în care doar votanții mai cred, adică poporul-plătitorul „drepturilor de autor” ale unui activ parlamentar-plagiator.

Deși, cel mai probabil, pe Crin Antonescu, Victor Ponta, Daniel Chițoiu și alți „titulari” de discursuri, nu îi deranjează foarte mult reluarea și difuzarea mesajelor lor, oamenii ar fi cu siguranță mai interesați și de inițiativele proprii, asumate, ale celui pe care l-au votat.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. Pilu

  marți, 28.05.2013 at 21:54

  Carei afectiuni medicale ii este caracteristic un astfel de comportament ? Poate ne spune un specialist.
  Hai, indrazniti chiar daca se spune ca ,, corb la corb , nu-si scoate ochii” in fata unui astfel de comportament trebuie luata atitudine si ,,prescrisa o reteta cu tratament adecvat”.

 2. pardon

  miercuri, 29.05.2013 at 08:59

  Sta bine mersi la bucuresti si ” o freaca la rece ” si mai isi construieste o vila in centru orasului la alba .

 3. St. Ti.

  miercuri, 29.05.2013 at 12:28

  Nulitatea absoluta se numeste Potor. Ca de altfel toti cei care l-au votat si sunt multi, frate. Si nici macar nu-si dau seama. Cat despre casa ce vreti, sa spuna lumea ca toti parlamentarii isi fac si el e prostu castei ?

 4. Pingback: Cel mai nou „publicity stunt” al deputatului Potor: Vezi cu cine vrea să facă „băi de mulțime” de Ziua Națională la Alba Iulia | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Crăciun de la Sibiu se va ține și în această iarnă, în plină pandemie de COVID-19. Ce spun organizatorii

Publicat

Tradiționalul Târg de Craciun din Sibiu, care anual atrage zeci de mii de vizitatori, va avea loc și în acest an, chiar dacă rata de infectare cu COVID-19 a ajuns în municipiu la 3.74 la mia de locuitori. 

Potrivit reporterilor de la oradesibiu.ro evenimentul ajuns la a 14-a ediție, va avea loc în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie.

Ediția din acest an este anunțată a fi „adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare”.

„În contextul provocărilor din cauza Cornavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat.

Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organziată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, anunță organizatorii.

Conform acestora, peste 100 de expozanți vor fi prezenți în Centrul Sibiului pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun, un patinoar în aer liber dar și Parcul lui Moș Craciun.

Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare vor fi din nou prezente. Proiecțiile sunt renumite deoarece transformă centrul orașului într-un loc de poveste.

Rata de infectare cu Sars Cov-2 în județul Sibiu este de 2,51 la mia de locuitori, iar în municipiul reședință de județ aceasta se cifra luni, 27 octombrie, la 3,75.

sursă: oradesibiu.ro

sursă foto: Facebook – Târgul de Crăciun de la Sibiu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Încep reducerile de personal în administrație: La Consiliul Județean Bihor jumătate din angajați vor fi dați afară

Publicat

Noul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, fostul primar al Oradiei, a anunțat în prima conferință de presă restructurări masive în cadrul instituției. 

Mai exact, Bolojan a anunțat că de la 1 decembrie vor mai lucra în instituție doar 88 de angajați, din cei 174 deoarece 86 vor fi concediați. 

La Consiliul Județean Alba sunt pe statele de plată ale instituției 180 de angajați, potrivit transparenței veniturilor salariale din luna septembrie.

Potrivit ebihoreanul.ro noul Ilie Bolojan a afirmat că multe persoane plătite de CJ efectiv nu aveau „obiectul muncii”, dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

”La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor”, a spus noul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, marţi, în prima sa conferinţă de presă susţinută în această funcţie, pe care a preluat-o cu o săptămână în urmă.

Consecvent celor anunţate încă din campania electorală, când a comparat CJ cu o maşină care consumă mult şi numai pentru propriile necesităţi, Bolojan a afirmat că „suntem nevoiţi să reorganizăm instituţia” şi „să depolitizăm activitatea CJ”.

Concret, Bolojan a spus că în prima şedinţă a CJ după alegerile din 27 septembrie, care va avea loc joia aceasta, va supune votului (şi având în vedere că grupul PNL deţine majoritatea simplă necesară, proiectul va fi şi votat) reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei.

Asta înseamnă „reducerea personalului de la 174 de posturi (n.r. – efectiv ocupate din cele 195 existente în organigramă), aşa încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi”.

Bolojan le-a spus jurnaliştilor că a făcut o analiză „cantitativă” a muncii personalului CJ şi „am constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate”, prima fiind faptul că „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată”, iar o alta că „sunt structuri întregi fără obiect de activitate”, dând ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, în condiţiile în care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări”.

Noul preşedinte al CJ Bihor a spus că, în unele cazuri, oamenii nici nu au spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi.

De asemenea, Bolojan a arătat că a găsit un adevărat CJ paralel, adică „o direcţie de turism vizavi de teatru (n.r. – Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică)”, dar şi o alta vizavi de Primărie (n.r. – Agenţia pentru Managementul Destinaţiei), ironizând că „de aceea nu s-au terminat lucrările în Piaţa Ferdinand la timp că erau cozi de turiști” de care se ocupau aceste structuri.

Pe de altă parte, Bolojan a spus că a identificat şi „direcţii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

Citește toată știrea pe: ebihoreanul.ro

sursă foto: ebihoreanul.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Comisarul șef al Inspectoratului Județean de Poliție din Alba, confirmat cu COVID-19

Publicat

Comisarul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Florin Dogaru, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit surselor alba24.ro. 

De asemenea, până în acest moment, peste 30 de polițiști ai Inspectoratului Județean de Poliție Alba au fost confirmați cu coronavirus, mai susțin sursele alba24.ro.

Ce se întâmplă dacă un membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba este confirmat cu COVID-19

Contactat de alba24.ro, prefectul județului, Nicolae Albu, a declarat că dacă un membru CJSU este confirmat pozitiv pentru coronavirus, acesta va fi înlocuit temporar de înlocuitorul de drept din instiuția pe care o reprezintă.

Marți în județul Alba au fost confirmate în ultimele 24 de ore, 64 de cazuri de COVID-19. Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a ajuns la 4385, în județul Alba.

De asemenea, 1.545 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 129 decese. Luni, în Alba au fost prelucrate 345 de probe. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 99.387.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Lidl a anunțat data deschiderii noului magazin din centrul municipiului Alba Iulia. Au mai rămas doar câteva zile

Publicat

Noul magazin Lidl din centrul municipiului Alba Iulia va fi inaugurat oficial în data de 5 noiembrie. Ridicat pe amplasamentul fostei piețe SIFOR, clădirea are o conformație particulară, de clădire de birouri P + 2E, cu magazinul situat la parter.

Pe fațada acestuia sunt amplasate mai multe imagini cu clădiri și monumente istorice din Cetatea Alba Carolina. 

Accesul auto și pietonal se va face din strada Tudor Vladimirescu. În cadrul proiectului au fost propuse două intrări, direct din stradă, cu relație de dreapta.

Incinta va avea o platformă carosabilă pentru accesul auto și parcarea autovehiculelor. Au fost prevăzute un număr de 109 locuri de parcare, dintre care 6 pentru persoanele cu dizabilități.

Magazinul va fi deschis de luni până sâmbătă între orele 07:00 – 22:00 și duminica între orele 08:00 – 20:00.

Acesta este cel de-al doilea magazin Lidl deschis în Alba Iulia. Primul, aflat la în zona intersecției dintre B-dul Revoluției 1989 și strada Lalelelor, a fost inaugurat în luna noiembrie 2013.

Reamintim faptul că un al treilea magazin Lidl se află în prezent în construcție la Alba Iulia, pe B-dul Republicii, lângă Bazinul Olimpic, lucrările fiind într-un stadiu avansat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate