Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PARLAMENTARE 2012: În județul Alba vor fi tipărite 704.000 de buletine de vot pentru cei 319.609 alegători înscriși pe listele electorale

YouTube video

Publicat

Instituția Prefectului Alba a oferit, joi, primele informații privind organizarea alegerilor parlamentare în județul Alba. Până în 30 noiembrie vor fi tipărite 704.000 de buletine de vot, iar firma care a câștigat licitația pentru aceste servicii este Unirea Pres. Valoarea contractului este de 75.468,80 lei. La nivelul județului nostru vor fi organizate 439 de secții de votare.

Fiecare buletin de vot va cuprinde un număr total de 8 pagini, iar listele electorale permanente, cuprinzând un număr total de 319.609 alegători înscriși  la data de 30 septembrie, au fost tipărite și comunicate primăriilor.

Potrivit prefectului Flaviu Cozuc, la tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor secțiilor de votare, ce va avea loc în perioada 20-22 noiembrie, s-au înscris 1.137 de persoane, iar listele au fost comunicate spre verificare Autorității Electorale Permanente. Este vorba despre 199 de persoane înscrise pe lista juriștilor care nu fac parte din niciun partid politic și din nicio organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale  și alte 937 de persoane, apolitice, din rândul celor cu o reputație bună în localitate.

„Organizarea optimă a alegerilor parlamentare este o prioritatea pe care mi-o asum personal, în virtutea atribuțiilor ce îmi revin în calitate de prefect. Legea trebuie respectată cu strictețe și, deopotrivă, dreptul de vot al cetățenilor care trebuie să și-l poată exercita în cele  mai bune condiții” a declarat noul prefect de Alba, Flaviu Cozuc.

Reprezentanții Instituției Prefectului Alba au informat că, începând de miercuri, este funcțional și centrul județean de comunicare, cel care pe perioada alegerilor se va ocupa în principal de campania „Votează Legal”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate