Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parlamentarii de Alba, preocupaţi de construirea Seminarului Ortodox, la Alba Iulia

Publicat

Foto:panoramio.com

Eparhia de Alba Iulia are în plan construirea unui complex educaţional pentru învăţământul teologic, compus din mai multe corpuri de clădire cu funcţiuni destinate pentru gimnaziu şi liceu, sală festivă, sală de sport, cantină şi amenajările aferente. Terenul pe care urmează să fie construit complexul este în proprietatea Statului Român – domeniu public cu drept de administrare în favoarea Ministerului Culturii şi Cultelor pentru Arhiepiscopia Ortodoxă Albă Iulia. Până în prezent, a fost turnată fundaţia unei capele, lucrările urmând să continue din 2011.

Parlamentarii de Alba au arătat, în acest sfârşit de an, o preocupare aparte pentru includerea cheltuielilor construirii seminarului la bugetul statului. Senatorul PD-L Alexandru Pereș a declarat, recent, că se vor da, la anul, bani pentru biserici şi pentru construirea seminarului în zona Schit.

Totodată, deputaţii liberali, Teodor Atanasiu şi Călin Potor au pregătit un amendament la Legea bugetului de stat pe 2011, care prevede alocarea sumei de 500.000 mii lei pentru obiectivul Seminar Teologic Ortodox Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax