Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parlamentarii de Alba se pregătesc de vacanță: TOPUL CHIULANGIILOR din 2014 și iniţiativele legislative ”produse” de la începutul anului

Publicat

Cu gândul la soare, mare şi destinaţiile exotice care nu vor lipsi, cu siguranţă, din calendarul de vacanță, deputaţii şi senatorii mai au încă trei săptămâni până când „pun lacătul” pe birouri şi sertare. În ceea ce îi priveşte, deputaţii şi senatorii de Alba stau cu mult mai bine la capitolul absenteism decât la cel de iniţiative legislative. Probabil că aplică şi zicala „pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese”, deşi nu ştim care ar fi acelea, pentru că nu prea au cu ce se lăuda în afară de „chiulurile” din momentul votărilor. Cum zice o vorbă din popor „dacă lenea ar durea, ar fi pline spitalele”, cam aşa putem spune şi de ai noştri parlamentari de Alba, care adună absenţe cu „nemiluita”,  dar care nu le sunt scăzute din salariu. 

Zilele libere şi pauzele lungi sunt se pare ceea ce îi inspiră pe senatorii şi deputaţii de Alba să îşi facă tot mai multe absenţe în momentul votării unor propuneri legislative. Pe primele locuri se află deputații traseiști, semn că migrațiile politicienilor dăunează grav cetățenilor din buzunarul cărora li se plătesc salariile. În ultima vreme, deputatul Clement Negruţ se laudă cu „funcţia” de lider de grup la Camera Deputaţilor, la partidul în blugi, mai exact PMP, însă pare că merită să fie lider şi în fruntea deputaţilor „chiulangii”. A reuşit să adune de la începutul anului şi până acum nu mai mult de 191 de absenţe. Este urmat de deputatul Cornel Comşa, care a cumulat 158 de absenţe în Parlament. Comșa a părăsit PP-DD și a anunțat că-și va face propriul partid, probabil o construcție politică în care nimeni să nu-l tragă la răspundere pentru absențe. Tot un traseist, ”proaspătul” PSD-ist, deputatul Călin Potor se clasează pe locul trei şi ajunge pe podiumul deputaţilor „chiulangii” cu 146 de absenţe.  Următorul pe listă este deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru  care a absentat de 138 de ori de la începutul anului.

Se pare că deputatul PSD Alba Ioan Dîrzu îşi iubeşte locul în Parlament, mai că s-ar muta acolo, dacă nu ar mai trebui să vină pe la Alba Iulia să-şi viziteze cabinetele parlamentare, să conducă organizația și să țină sub contro jocurile celor care îi vor scaunul de președinte. De la începutul anului 2014 a strâns 85 de absenţe la sedințele din Parlament.

La capitolul activitate, de la începutul anului, Dîrzu a fost „activ”, cu semnătura, la 23 de iniţiative legislative. Toate au fost făcute la comun cu alţi zeci de deputaţi şi senatori din diferite partide politice.

O singură lege, care a aşteptat de anul trecut în sertarul Parlamentului şi a primit un răspuns – „respins definitiv” – anul acesta l-a făcut pe Ioan Dîrzu să fie „lider” în topul activității parlamentarilor din Alba. Inițiativa legislativă a făcut-o împreună cu un alt parlamentar de Alba, senatorul PNL Teodor Atanasiu. Este vorba despre legea privind gratuitatea primei întabulări a terenurilor agricole şi forestiere care a fost iniţiată de trei parlamentari, printre care și  Ioan Dîrzu. Inițiativa a fost ratată, legea lui Dârzu fiind respinsă chiar de colegii din PSD ai deputatului.

Un alt deputat de Alba, liberalul Dan Coriolan Simedru are în comun, cu alți parlamentari din grupuri diferite, 15  iniţiative legislative, din luna ianuarie şi până în prezent. Simedru s-a remarcat cu o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea unei legi privind sistemul unitar de pensii pe care a inițiat-o împreună cu un alt deputaţ. Iniţiativa legislativă este pe ordinea de zi în a plenului Camerei Deputaţilor, după ce în februarie a fost respinsă de Senat.

Al treilea la rând din cei cinci deputaţi pe care oamenii din judeţul Alba i-au trimis în Parlament este Cornel Comşa. Deputatul a reuşit performanţa ca în şase luni activitatea sa în Parlament să se rezume la doar şase iniţiative legislative, la care, alături de alte grupuri politice, şi-a arătat „solidaritatea” cu o semnătură.

Proaspătul deputat PSD de Alba, Călin Potor, care în urmă cu trei luni era un liberal convins, aşa fiind ales şi în calitatea sa de parlamentar de către cetăţenii din judeţul Alba, l-a învins pe colegul „violet”, performanţa sa fiind de două iniţiative legislative proprii. Amândouă în calitate de deputat PNL Alba. La fel ca şi restul, a dat cu semnătura pe lângă zecile de deputaţi şi senatori de pe lista iniţiatorilor.

Deputatul Clement Negruţ a trecut de la portocalii PDL la partidul în blugi- PMP de anul trecut. Astfel că în poziţia de deputat independent de la începutul anului s-a ocupat mai mult de „integrarea” și organizarea partidul în judeţ.La Parlament a contribuit cu semnătura de iniţiator  la patru propuneri legislative.

 

La capitoul senatori de Alba, judeţul are doi la număr, respectiv senatorul PNL Teodor Atanasiu şi senatorul PDL, Alexandru Pereş. Senatorul PDL Alba se poate lăuda de la începutul anului şi până acum cu interpelări şi întrebări către miniştri, iar la categoria iniţiative legislative nu a îndrăznit nici să propună şi nici să îşi afilieze semnătura cu alte grupuri politice..

Din urmă vine în forţă senatorul PNL Alba, Teodor Atanasiu, care de la începutul anului şi-a dat cu semnătura pe şase iniţiative legislative. Două dintre ele fiind iniţiate împreună cu Crin Antonescu, cea privind titlul onorific de „Martir şi Erou al Naţiunii Române” pentru Avram Iancu şi cu Daniel Akos Mora propunerea privind înfiinţarea abatoarelor având ca obiect activitatea de abatorizare şi comercializare a cărnii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. copy

    joi, 12.06.2014 at 09:09

    de ce dracu i-am trimis acolo? Sa doarma pe bani. Rusine tuturor, dar mai ales celor care n-au avut nicio initiativa legislativa! Speram ca numai au pretentii sa mai candideze pentru un alt mandat. Sa vi se usuce mana daca-i mai votati!

  2. Marcel

    vineri, 13.06.2014 at 14:09

    niste *** ,vai de noi si de tara noastra.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax