Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parlamentarii, mai tari ca bugetarii: Sunt în vacanță până la începutul lunii februarie

Publicat

Parlament1Față de bugetari, care s-au întors la muncă pe 5 ianuarie, parlamentarii mai au 26 de zile de vacanță. Prima sesiune parlamentară din acest an este programată să aibă loc abia pe 1 februarie, însă cum această zi cade într-o duminică, prima zi de muncă a senatorilor și deputaților va fi luni, 2 februarie.

Cu toate acestea, în perioada 5 – 31 ianuarie, membrii Biroului permanent asigură permanența la Senat, iar comisiile permanente ale Senatului și comisiile comune permanente ale Camerei Deputaților și Senatului își vor desfășura activitatea câte cinci zile. În luna ianuarie, tot cinci zile își vor desfășura activitatea și senatorii, în circumscripțiile teritoriale.

De asemenea, senatorii care se deplasează în timpul vacanței parlamentare în circumscripțiile teritoriale în care au fost aleși sau în municipiul București, pentru îndeplinirea unor sarcini legate de exercitarea mandatului, beneficiază în luna ianuarie de două călătorii dus-întors cu avionul.

În perioada prevăzută, grupurile parlamentare au la dispoziție maxim două autoturisme, în limita fondurilor disponibile. Comisiile permanente ale Senatului și comisiile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au la dispoziție câte un autoturism, în perioada în care își desfășoară activitatea.

Din județul Alba, printre cei care se vor întoarce mai repede la muncă se numără:

– senatorul Alexandru Pereș (PNL), care ocupă funcția de secretar în cadrul Biroului permanent și membru în cadrul Comisiei permanente pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală. Acesta va asigura permanența la Senat între 26 și 31 ianuarie.

– senatorul Teodor Atanasiu (PNL), care face parte din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii S.R.I.

– deputatul Dan Coriolan Simedru (PNL), care face parte din Comisia pentru transporturi şi infrastructură, comisie permanentă care are programate ședințe între 26 și 29 ianuarie.

– deputatul Călin Potor (PSD), care face parte din Comisia pentru sănătate și familie, comisie permanentă care are programate ședințe între 26 și 29 ianuarie.

– deputatul Ioan Dîrzu (PSD), care face parte din Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, comisie permanentă care are programate ședințe între 26 și 29 ianuarie.

– deputatul Clemenț Negruț (independent), care face parte din Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, comisie permanentă care are programate ședințe între 26 și 29 ianuarie.

Singurul care se va ”bucura” de toată vacanța parlamentară este deputatul Cornel-George Comșa (independent), care până în septembrie 2014 a ocupat funcția de secretar, în cadrul Comisiei permanente pentru politică externă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax