Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parlamentarii români votează luni dacă își păstrează pensiile speciale

Publicat

Parlamentul României se întrunește luni, 26 iunie, pentru a vota proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților.

Proiectul de lege a fost inițiat de senatorul PSD, Alfred Simons, și modifică lega 96/2006 privind statutul deputaților și senatorilor.

Legea este modificată în sensul abrogării dispozițiilor capitolului XI, care vizează acordarea dreptului la indemnizația pentru limita de vârstă de care beneficiază deputații și senatorii, notează AGERPRES.

Comisia comună pentru statutul deputaților și senatorilor a dat un raport de adoptare a proiectului, joi. La finalul dezbaterii, s-au înregistrat 8 voturi pentru, și o abținere.

Abținerea a venit din partea reprezentanților AUR, care au susținut că mai degrabă s-ar merge pe impozitarea pensiilor speciale ale parlamentarilor cu 90%, pentru că legea, așa cum este propusă, ar putea fi declarată neconstituțională după ce va fi adoptată de Parlament.

De cealaltă parte, PSD, PNL și cei de la USR au votat acest act normativ propus de PSD și care prevede eliminarea pensiilor speciale atât pentru cei care au beneficiat până acum de astfel de pensii , cât și pentru cei care ar urma să aibă pensii speciale.

În sală a fost prezent și reprezentantul Asociației Foștilor Parlamentari, Eugen Nicolicea, care s-a arătat foarte revoltat de această lege, susținând că inițiativa PSD încalcă Constituția și este o propunere care copiază o lege ce a fost declarată neconstituțională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 26.06.2023 at 12:11

    Păi dacă va fi declarată necondtituţională îndeamnă că până la urmă tot nu se vrea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax