Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parlamentarii USL de Alba, Dîrzu și Simedru – poziții diametral opuse despre proiectul Roșia Montană la ”Sinteza Zilei” de pe Antena3

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia MontanaDoi deputați USL de Alba au avut poziții diametral opuse cu privire la proiectul minier de la Roșia Montană în emisiunea Sinteza zilei difuzată pe Antena3, emisiune în care Mihai Gâdea i-a adus, față în față, pe susținători și opozanți, într-o dezbatere în direct. Ioan Dîrzu, deputat PSD  și Dan Coriolan Simedru, deputat PNL au fost invitați să își spună punctul de vedere despre proiectul care a reușit să împartă populația României în toamna lui 2013.

Iată declarațiile din emisiune:

Ioan Dîrzu: „În zona munților Apuseni, se defrișează hectare de păduri ilegal, nu există locuri de muncă. Deocamdată, pentru oamenii de acolo nu există alternativă. Fructele de pădure nu sunt o alternativă. Cetățenii din București nu mai trebuie să intre în contradicție cu cei din Apuseni. Locuitorii zonei munților Apuseni au dreptul la locuri de muncă. Eu personal susțin mineritul, susțin locurile de muncă. Condițiile nu trebuie să le pun eu, că nu sunt specialist în acest domeniu. Trebuie să ținem cont de părerea oamenilor dar trebuie să respectăm și condițiile de mediu. Sunt de acord cu proiectul atâta timp cât nu se poluează, cât se păstrează interesele statului și se creează locuri de muncă”, a spus deputatul PSD Ioan Dîrzu, la Antena 3.

Simedru: Proiectul de lege avizat de Guvern are prevederi neconstituționale

Deși a fost poziționat în zona celor care susțin proiectul deputatul USL Dan Simedru i-a surprins pe toți cei prezenți inclusiv pe deputatul USL Ioan Dîrzu- colegul său de coaliție din județul Alba, când a declarat că nu va  vota acest proiect de lege pentru că are câteva prevederi care nu sunt conforme cu principiile sale ”primul care vreau să îl amintesc este încălcarea Constituţiei, pentru o firmă privată.” Simedru a mai spus :” Eu cred că e absolut necesar ca dezbaterea să fie serioasă în Parlament, să fie o dezbatere pe care nu o putem expedia așa cum am expediat-o astăzi. Decizia președintelui PNL Crin Antonescu a fost una corectă din cauză că falia în societatea românească era foarte mare. Riscam să avem de a face cu un proiect care nu are o susținere largă la nivel național. M-aș bucura ca din acest studio să plecăm toți cu ideea ca acest proiect să nu fie abandonat.

Dintr-un studiu realizat în 2008 rezultă că, din Regiunea Centru, județul Alba are cei mai mulți bolnavi de cancer – 29,3% din bolnavii Regiunii Centru. Cred că suntem nepregătiți pentru a discuta serios despre acest subiect complex. Am fost surprins că până în 2006 nu s-a vorbit despre exploatările cu cianuri de la Baia de Arieș sau altele. Acolo este o problemă ecologică serioasă, de turism nu poate fi vorba. Statul român trebuie să intervină rapid cu soluții. E important ca societatea să nu mai fie divizată. E important să ducem această dezbatere in parlament și nu în stradă”, a spus Dan Coriolan Simedru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax