Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parlamentarii vor ca instalațiile automate de stins incendii să devină obligatorii pentru toate incintele. Propunere legislativă, la Camera Deputaților

Publicat

sisteme stingere incendii Parlamentarii propun completarea legii privind apărarea împotriva incendiilor, pentru ca sediile de instituții publice, barurile, cluburile, restaurantele sau oricare alte unități economice similare să fie dotate cu instalații automate de stropit apă, împotriva incendiilor.

Propunerea legislativă privind completarea Legii nr.307 din 12 iulie 2006 privind apărarea împotriva incendiilor a fost înregistrat la Camera Deputaţilor pentru dezbatere în data de 13 aprilie, după ce Senatul a respins proiectul legislativ în data de 5 aprilie.

Potrivit inițiatorului, deputatul Mihai Sturzu, instalațiile automate de stropit cu apă au un timp de reacţie rapid, iar compoziţia substanţelor reprezintă certitudini pentru protejarea oamenilor care se află în incintele respective.

„Pentru evitarea totală a tragediilor precum cea din Clubul Colectiv, şi preluând totodată modele de bună practică din legislaţia unor state europene, prezenta propunere legislativă introduce obligativitatea montării şi funcţionării de instalaţii automate de stingere a incendiilor, pe bază de stropitori, în toate instiutuţiile publice, baruri, restaurant, cluburi şi oricare unităţi economice similare. Datele statistice arată că instalaţiile automate de stingere a incendiillor pe bază de stropitori cu spumă, inergen, FM 200, Novec, sprinklere, apă, apă pulverizată sau pulbere, reduc substanţial riscul de vătămare şi deces al persoanelor, precum şi deteriorarea prin ardere a bunurilor”, precizează inițiatorul în expunerea de motive.

Proiectul prevede ca instalaţiile automate să fie prevăzute încă din faza de proiect a clădiriilor.

„În țări precum Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Suedia sau Danemarca, montarea și funcționarea sistemelor automate de stingere a incendiilor sunt obligatorii în toate instituțiile publice și unitățile economice în care se află mulțimi de persoane”, se mai precizează în expunerea de motive.

Senatul, în calitate de primă cameră sesizată, a respins proiectul în data de 5 aprilie. De asemenea, Guvernul nu susține proiectul, motivând că instalaţiile menţionate presupun un efort financiar pentru toate autorităţile, iar iniţiatorii nu au menţionat de unde se vor da aceşti bani. Cu toate acestea, Camera Deputaților este cameră decizională.

sursa: cdep.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax