Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parlamentul numește noi membri ai ASF, BNR și CNA în cadrul unei ședințe comune

Publicat

Parlamentarii se reunesc marți în cadrul unei ședințe comune ale celor două Camere pentru a vota numirile unor noi membri ai Consiliului de Administrație a Băncii Naționale a României și în structurile de conducere ale Autorității de Supraveghere Financiară și Consiliului Național al Audiovizualului.

Parlamentul numeşte marţi noi membri în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale şi în conducerile Autorităţii de Supravegere Financiară şi Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Cu acest scop a fost convocată, după-amiază, o şedinţă comună a celor două Camere, la care senatorii şi deputaţii urmează să aprobe şi două solicitări venite de la Cotroceni.

Solicitări care vor fi supuse votului parlamentarilor

Președintele Klaus Iohannis solicită aprobarea participării Armatei României la misiunea de asistență de securitate și instruire NATO pentru Ucraina și pentru înființarea pe teritoriul național a unei facilități de pregătire în domeniul maritim pentru personalul ucrainean.

De asemenea, cele două Camere ale parlamentului vor fi informate despre aprobarea trecerii prin România a echipamentelor și bunurilor materiale donate de Suedia Ucrainei, dar și despre prezența pe teritoriul țării, pentru o perioadă de doi ani, a unui contingent american de forțe navale pentru operațiuni speciale.

Pe de altă parte, în ședința plenului reunit este programat un vot secret pentru numirea membrilor din Consiliul de Administrație al Băncii Naționale și pentru numirea unor membri și supleanți la ASF și CNA.

Termenul pentru depunerea candidaturilor expiră la prânz, când se vor întruni comisiile parlamentare de specialitate pentru audieri și formularea rapoartelor pentru plenul comun.

Candidații susținuți pentru conducerea BNR

În ceea ce privește Banca Națională, surse politice afirmă sprijinul pentru menținerea guvernatorului Mugur Isărescu în această funcție, pe care o ocupă din 1990, potrivit RADOR.

Susținere au pentru conducerea executivă a BNR și Leonardo Badea, Florin Georgescu, din partea PSD, și Cosmin Marinescu, din partea PNL și Administrației Prezidențiale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate