Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parohia Greco-catolică din Aiud se opune deschiderii unei discoteci în vecinătatea bisericii din Piaţa Roma. A depus sesizare la primărie cu 200 de semnături

Publicat

Reprezentanţii Parohiei greco-catolice Aiud I au adresat o sesizare Primăriei prin care atrag atenţia că se opun categori deschiderii unei discoteci în vecinătatea bisericii, într-un imobil monument istoric. Iniţiativa este considerată de aceştia drept „un act profund distructiv, nu numai din punct de vedere moral, ci şi material”, pentru că viitorii clienţi pot deteriora imobilul şi parcul amenajat în apropiere.

Semnatarii sesizării, preotul paroh Mihai Cristea şi prim-curatorul Romul Popa precizează că biserica din Piaţa Roma (fosta autogară) se află în apropierea fostei mori Beniovits, clădire atestată documentar de la sfârşitul secolului al XVII-lea şi că nu sunt de acord ca acesta să devină discotecă cu program joia, vinerea şi sâmbăta noaptea.

„Ne exprimăm nu numai totalul dezacord şi opoziţia fermă pentru un asemenea proiect, dar şi nedumerirea pentru faptul că instituţia Primăriei ar putea să autorizeze un asemenea tip de activitate învecinate unui lăcaş de cult. Mai mult decât atât, este cunoscută tulburarea liniştii publice create de activităţile de discotecă în fosta locaţie din strada Cuza Vodă, lângă Pompieri, respectiv atât zgomotului creat, cât şi dezordinea şi distrugerile produse de unii clienţi ai acestei activităţi, desfăşurate sub egida aceluiaşi investitor care doreşte să deschisă discoteca într-o locaţie încărcată de linişte şi pace spirituală”, spun reprezentanţii Parohiei Greco-catolice.

Aceştia cer anularea oricăror acte de autorizare pentru discotecă, dacă există şi consideră că riveranii din Piaţa Roma nu sunt obligaţi să suporte poluarea fonică provocată de local.

Mai mult, spun că biserica „ a suferit deteriorări şi devastări locale şi este pentru unii trecători WC public la intrările bilaterale ale demisolului din partea clientelei anterioare care a frecventar barul ce a funcţionat înainte în local”.

Semnatarii anexează sesizării o listă cu 205 credindioşi ai Parohiei şi persoane de pe strada Morii care se opun deschiderii unui „bar-discotecă” şi a unui „local de manele”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax