Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Partea de vest a orașului Alba Iulia se va transforma în cartier rezidenţial. Dezbatere publică a proiectului

Publicat

YouTube video

Partea de vest a oraşului Alba Iulia va fi transformată în cartier rezidenţial. Miercuri de la ora 16.00, la sediul Primăriei Alba Iulia a avut loc o dezbatere cu proprietarii terenurilor din acea zonă. Întâlnirea a constituit etapa de consultare publică din documentaţia de urbanism pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „Extindere perimetru intravilan Alba Iulia“, PUZ – zona Seigău – Schit şi PUZ zona Terasa Viilor – Podei. La dezbatere au participat, pe lângă cei aproximativ 12 proprietari de terenuri din zona vizată, viceprimarii Paul Voicu şi Dorin Şerdean, precum şi consilierii locali Marius Presecan, Pavel Popa şi Dorin Pocol.

Serviciul de Urbanism Alba Iulia a iniţiat un Plan Urbanistic Zonal pentru extinderea perimetrului intravilan în vestul oraşului. Este vorba despre o suprafaţă studiată de 293 de hectare din care 120 hectare se doresc a fi introduse în intravilan. Se intenționează construirea unui cartier rezidenţial care se va întinde pe toată latura de vest a oraşului,  un cartier special, superior, cu parcele minime reglementate de 1.000 de metri pătraţi. Aici, casele nu vor depăşi, ca înălţime, structura parter + un etaj.

Cetăţenii nu s-au arătat tocmai mulţumiţi de planul realizat de arhitecţii Radu Andreescu şi Horia Stupcanu. Proprietarii terenurilor s-au plâns de faptul că anumite cerinţe de construire sunt imposibil de realizat sau că pe un anumit teren se poate folosi doar 10% din suprafaţă, pentru construire, asta din cauza vegetaţiei sălbatice existente în zonă, pe care cei doi arhitecţi doresc să o păstreze.

Arhitectul şef al municipiului Alba Iulia, Hedviga Călin, a precizat faptul că această dezbatere a avut loc tocmai pentru a rezolva mici neînţelegeri care pot apărea.

Problemele vor fi punctual discutate în comisiile de specialitate. Dacă se poate, le vom da curs şi dacă se consideră justificate, pentru că noi avem două interese: acela al comunităţii în ceea ce priveşte dezvoltarea oraşului şi, paralel, interesul cetăţeanului care este proprietarul terenului”, a spus aceasta.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. proprietar

    joi, 25.10.2012 at 08:59

    De cativa ani distrugeti cu inversunare si „perseverenta” zona verde din oras. Asta din prostie si interes ca sa umpleti orasul de pavele. Pacat ca locuitorii nu reactioneaza mai des si mai consistent. Felicitari celor care au protestat pt Custoza.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax