Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parteneriat al Primăriei Alba Iulia cu o asociaţie europeană pentru îmbunătăţirea accesului în Cetatea Alba Carolina şi dezvoltarea infrastructurii rutiere

Publicat

bariera intrare cetate Primăria Alba Iulia vrea să se implice într-o colaborare cu asociaţia europeană Logical Town, prin care să aibă acces la experienţa altor comunităţi în implementarea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii de trafic pentru pietoni şi autovehicule, respectiv mobilitate urbană. Astfel se încearcă rezolvarea problemelor de circulaţie şi îmbunătăţirea calităţii spaţiilor publice pietonale şi rutiere şi a accesibilităţii în zona Cetăţii Alba Carolina. Proiectul va fi discutat şi votat în şedinţa de joi a Consiliului Local Alba Iulia.

Citeşte şi După două zile, barierele de acces în Cetatea Alba Carolina S-AU DEFECTAT. Sistemul de taxare, oprit până la remedierea erorilor de soft

În documentaţia de proiect se arată că Primăria Alba Iulia, alături de alte 15 entităţi publice şi private, a fost parteneră în proiectul „ENergy efficiency in City Logistics Services for small and mid-sized European Historic Towns” (ENCLOSE). Parteneri în acest proiect pentru eficienţă în servicii de logistică pentru oraşe istorice europene au fost comunităţi din Austria, Bulgaria, Grecia, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Olanda şi Marea Britanie.

Alba Iulia deţine o strategie de dezvoltare care îşi propune să folosească mecanismele urbane ca pe o forţă pozitivă în îmbunătăţirea standardelor detrai, a standardelor sustenabile şi a dezvoltării socio-economice, se mai arată în proiect.

Aderarea la asociaţia europeană „Logical Town Association” reprezintă parte integrantă din asigurarea sustenabilităţii proiectului ENCLOSE. Parteneriatul cu oraşele participante la acest proiect va permite cadrul necesar continuării iniţiativelor care vor putea îmbunătăţi infrastructura de trafic a Municipiului Alba Iulia atât pentru pietoni, cât şi pentru autovehicule, care vor implementa soluţii pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor din Alba Iulia, mai susţin iniţiatorii.

Preşedintele Asociaţiei Logical Town este primarul municipiului Lucca din Italia, oraş lider al proiectului ENCLOSE.

În propunerea de aprobare în Consiliul Local se mai precizează că planurile strategice ce vor fi implementate în parteneriat cu membrii asociaţiei europene cu privire la mobilitatea urbană în Alba Iulia vizează rezolvarea problemelor de trafic prin îmbunătăţirea calităţii spaţiilor publice pietonale şi rutiere precum şi a accesibilităţii în zona Cetăţii Alba Carolina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax