Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Parteneriat între ANOFM şi Ministerul Educaţiei, în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă

Publicat

Ministerul Educației și Agenția de Ocupare a Forței de Muncă au semnat miercuri un protocol de colaborare menit să vină în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Concret, în cadrul parteneriatului va fi realizat un calendar al activităţilor corelat cu acţiuni ample ale ANOFM, respectiv burse ale locurilor de muncă.

Secretarul de Stat în Ministerul Educației, Oana Badea și președinta Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Rodica Andronescu sunt semnatarele unui protocol de colaborare între cele două instituții, menit să vină în ajutorul persoanelor care își caută o slujbă. Parteneriatul își propune, în principal, facilitarea accesului şomerilor înregistraţi în evidențele agenţiilor judeţene de ocupare a forţei de muncă la programul „A doua şansă”, pentru finalizarea învăţământului primar şi a celui secundar inferior. Un al doilea obiectiv vizează introducerea, în curriculumul la decizia şcolii pentru învăţământul liceal, a unuia opţional, în vederea informării elevilor cu privire la legislația din domeniul muncii, precum și a măsurilor active de ocupare pe piaţa muncii. Nu în ultimul rând, protocolul prevede organizarea de stagii de pregătire practică atât pentru elevii de liceu, cât și pentru studenţii facultăţilor de asistenţă socială, în ANOFM şi în agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă.

Secretarul de stat Oana Badea consideră acest protocol un pas așteptat: ”Un semnal important pe care îl primeam atât noi, cât și cei de la ANOFM, era imposibilitatea unor tineri de a se angaja, deoarece abandonaseră școala. Or, angajamentul pe care ni l-am luat, prin instituțiile noastre, constă tocmai în a-i ajuta pe cei care întâmpină astfel de dificultăți, în a-și completa studiile”. Pe de altă parte, Badea declară că ”este important pentru viitorii angajați să își cunoască drepturile, dar și responsabilitățile. Opționalul pe care îl vom propune liceelor va contura competențe legate de intrarea pe piața muncii: alegerea unui loc de muncă, negocierea contractului, drepturile și responsabilitățile angajatului”.

Președintele NOFM, albaiulianca Rodica Andronescu, spune că ”parteneriatele s-au născut din nevoia reală, identificată de colegii nostri din structurile judeţene. Ele oferă un sprijin imediat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Fără educaţie, nu poţi să-şi găseşti un loc de muncă, iar fără informaţiile cu privire la drepturile pe care le ai în calitate de angajat, nu te poţi simţi, cu adevărat, valorizat.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax