Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parteneriat între Instituția Prefectului Alba și ”Transsylvania Off Road Club”, pentru situaţii de urgenţă. Concurs auto „Cupa Antenelor”


Publicat

Instituția Prefectului Județului Alba a încheiat un parteneriat cu Clubul Sportiv ”Transsylvania Off Road  Club”, prin care vor fi îmbunătăţite condiţiile de intervenţie a autorităților județene în situațiile de urgență şi vor fi promovate activitățile sportive de off road, transmit reprezentanţii instituţiei. Prima acţiune în cadrul parteneriatului se desfăşoară în perioada 10-12 aprilie, sub forma unui concurs auto, ”Cupa Antenelor Sebeș-Alba”.

”Sunt convins că această colaborare va fi, din toate punctele de vedere, utilă și eficientă. Pentru noi, în cazul situațiilor de urgență, este esențial să avem posibilitatea și mijloacele de transport adecvate, pentru a ajunge cât mai repede în oricare punct al județului. Cum există multe zone inaccesibile în județul Alba, datorită partenerilor noștri care ne-au oferit sprijinul lor, de acum înainte, vom putea ajunge rapid în orice loc unde trebuie să intervenim. Pe de altă parte, cred că rolul nostru, de a sprijini activitatea clubului, prin implicarea în organizarea evenimentelor și concursurilor, va contribui la succesul acestor manifestări”, a precizat Gheorghe Feneșer, prefectul județului Alba.

În acest context, prima acțiune organizată în comun de către cei doi parteneri are loc în perioada 10-12 aprilie 2014.  Concursul automobilistic denumit ”Cupa Antenelor Sebeș-Alba” se va desfășura pe o perioadă de 48 ore non-stop și va acoperi cea mai mare parte a județului Alba. Participanții la concursul de orientare în teren cu autoturisme 4×4 sunt membri ai cluburilor de off-road din țară, dar se încurajează și participarea echipelor de amatori. Organizatorii estimează că, la acest concurs, vor fi prezenți aproximativ 80 de competitori. În scopul încurajării unei cât mai largi participări, Clubul Sportiv ”Transsylvania Off Road Club” a obținut aprobarea scutirii concurenților de taxele percepute de către Federația Română de Automobilism Sportiv.

”Trebuie spus că membrii clubului cu care am pus la punct această colaborare și-au format o echipă de intervenție rapidă, ce are capacitatea de a se mobiliza rapid în situații de urgență și poate ajunge în acele locuri unde autovehiculele obișnuite nu au acces. Faptul că activitățile clubului au și un profund caracter umanitar a fost un argument serios în favoarea acestui parteneriat strategic, ale cărui rezultate pozitive sunt convins că nu vor întârzia să apară. În ceea ce privește primul eveniment pe care îl organizăm împreună, îmi doresc să fie unul apreciat de public”, a adăugat prefectul județului Alba.

Reamintim că membri ai Clubului Sportiv ”Transsylvania Off Road Club” s-au implicat în acţiunile de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni din 20 ianuarie.

Potrivit Transsylvania Off Road Club, Cupa Antenelor Alba (CAA) este un concurs de navigaţie pentru autoturisme 4×4 şi off road, inclus în calendarul competiţional off road 2014. Concurenţii vor primi 50 de coordonate GPS pe care trebuie să le atingă pe durata a 48 de ore de la ora startului. Toate punctele sunt pe raza judeţului Alba.
Concursul se desfăşoară în echipe de câte două maşini. Fiecare echipă este liberă să-şi aleagă traseul. Formatul competiţiei este unul de tip “non stop”, fără pauze impuse. Echipa câştigătoare va fi desemnată cea care are cele mai multe punct atinse sau, la egalitate, cea cu distanţa parcursă cea mai scurtă.
Nivelul de dificultate este standard, iar navigaţia se poate face prin orice mijloace (GPS, smartphone, hărţi etc.)

Program:
Joi, 10 aprilie 2014 – Motel Dacia
17.00 – 20.30 Înscrieri
20.30 – 21.00 Briefing / şedinţa tehnică
21.00 Start
Vineri, 11 aprilie 2014 – ziua 1 concurs (traseu)
Sâmbătă, 12 aprilie 2014 – ziua 2 concurs (traseu)
21:00 Ora limită pentru finish (Motel Dacia)
19:00 – 22.00 Cina
21.00 – 23.00 Realizarea clasamentelor
24.00 Premiere şi party
Duminică, 13 aprilie 2014 – zi liberă
11.00 – Tura ghidată în afara concursului

sursa foto: Facebook, Transsylvania Off Road ClubȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA până în 10 august. Zilele cu temperaturi mai scăzute și perioadele cu ploi și furtuni. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Până în 26 iulie, vremea va fi mai răcoroasă decât în mod normal pentru această perioadă în jumătatea nordică a țării și ușor mai cald în sud și sud-est. Vor mai fi câteva zile cu ploi și furtuni, însă, în general, cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

În județul Alba, temperaturile maxime vor oscila între valori de 20 de grade și 29 de grade, în zonele mai joase, până la finalul lunii iulie. Luna august începe cu maxime de 25-26 grade Celsius și se mai încălzește abia în intervalul 9-10 august.

Va mai ploua în această săptămână, apoi în intervalul 23-28 iulie și 6-10 august.

Săptămâna 13-19 iulie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 20-26 iulie

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 27 iulie – 3 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de nord a țării, dar și ușor mai ridicate în sud și sud-est.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile din sud-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 3-10 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un medic avertizează: Riscăm să ajungem în situația Italiei. Sunt zone în care capacitatea de Terapie Intensivă e deja depășită

Publicat

România riscă să ajungă în situația Italiei pentru că sistemul medical riscă să fie copleșit în curând de cazurile grave de coronavirus. Este avertismentul medicului timișorean Virgil Musta, care a spus la Digi24 că majoritatea secțiilor de Terapie Intensivă sunt pline sau chiar la capacitate depășită.

Reamintim faptul că la ATI erau internați duminică 243 de pacienți, potrivit informării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și ALBA: Două noi cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor active în județ

Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți, a avertizat el.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

INCENDIU la o casă din Alba Iulia. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit duminică seara la o casă aflată pe Bulevardul Horea din municipiul Alba Iulia. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă în municipiul Alba Iulia, pe Bulevardul Horea.

La ajungerea forțelor de intervenție la fața locului ardea o canapea mocnit, incendiul fiind lichidat fără probleme.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment istoric: O companie românească a lansat cu succes în stratosferă un satelit experimental. Miza: un nou internet

Publicat

Compania românească CryptoDATA a lansat joi, în stratosferă, primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptată Voice Over Blockchain Protocol.

Ovidiu Toma, CEO al companiei, a declarat că proiectul a fost un succes: balonul meteo care a ridicat satelitul a ajuns la 38.600 de metri și totul a funcționat conform așteptărilor.

Miza acestui proiect este realizarea unei rețele descentralizate de comunicare securizată. Pe scurt, reprezentanții companiei spun că este vorba despre un nou internet care poate fi folosit de toată lumea fără restricții sau aprobări. Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat și patentat de CryptoDATA, care asigură securitatea acestei comunicări.

Cum s-a procedat. Un satelit experimental purtat de un balon meteo a fost lansat în data de 9 iulie 2020 la o altitudine aproximativ 38.600 de metri din localitatea Stâlpu, județul Buzău. Asta în contextul în care CryptoDATA intenționează să trimită în spațiu, în următorii ani, o rețea de sateliți care implementează o nouă formă de comunicare criptată și securizată cu ajutorul tehnologiei blockchain. O tehnologie ”infailibilă”, spune Ovidiu Toma.

Lansarea balonului meteo oferă posibilitatea de a testa atât echipamentele de la sol, cât și echipamentele aeriene, spun reprezentanții companiei. Este de fapt un test preliminar înainte de lansarea pe orbita joasă a primului satelit de test, în februarie 2021.

La acest proiect CryptoDATA colaborează atât cu compania românească Autonomous Flight Technology cât și cu companiile americane Momentus și SpaceX.

Proiectul companiei românești poartă numele de GLOBAR și este o nouă rețea globală care are ca scop comunicarea și transferul de date între terminalele utilizatorilor.

CryptoDATA este o companie cu capital 100% românesc și este, potrivit reprezentanților ei, un pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain.

„Una dintre cele mai inovative invenții este tehnologia de comunicare criptată VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este în prezent implementat în dispozitivele IMPulse K1 și WHIM Laptop.

Aceste dispozitive sunt la momentul actual unele dintre cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea deviceurilor este oferită de cheia fizică de criptare care este deținută de utilizator oferindu-i acestuia securitate și descentralizare prin arhitectura blockchain”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Proiectul GLOBAR reprezintă cel mai important asset al companiei noastre. Acest ecosistem este de fapt o rețea descentralizată de comunicare securizată prin tehnologia blockchain. Pe scurt reprezintă un nou internet ce poate fi folosit de toată lumea fără restricții sau aprobări. Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat si patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol).

Aceasta tehnologie este acum implementată, testată și adaptată pe dispozitivele adresate publicului larg IMPulse K1 Smartphone si WHIM Laptop. Până în prezent acest protocol nu a avut nici o breșă de securitate. Din acest motiv dorim să construim o rețea globală care să aibă la baza acest protocol.

Lansarea balonului am facut-o în acest moment pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer și acoperirea dispozitivelor. Dacă echipamentele trec testele, în februarie 2021, împreună cu companiile Momentus și SpaceX, intenționăm să trimitem primul satelit de test în orbita joasă a pamântului.

Din punctul nostru de vedere, rețeaua GLOBAR va oferi omenirii mobilitate, flexibilitate și securitate în domeniul comunicațiilor și transferului de date”, a explicat Ovidiu Toma, CEO-ul companiei CryptoDATA.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate