Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Parteneriat între Instituția Prefectului Alba și ”Transsylvania Off Road Club”, pentru situaţii de urgenţă. Concurs auto „Cupa Antenelor”

Publicat

Instituția Prefectului Județului Alba a încheiat un parteneriat cu Clubul Sportiv ”Transsylvania Off Road  Club”, prin care vor fi îmbunătăţite condiţiile de intervenţie a autorităților județene în situațiile de urgență şi vor fi promovate activitățile sportive de off road, transmit reprezentanţii instituţiei. Prima acţiune în cadrul parteneriatului se desfăşoară în perioada 10-12 aprilie, sub forma unui concurs auto, ”Cupa Antenelor Sebeș-Alba”.

”Sunt convins că această colaborare va fi, din toate punctele de vedere, utilă și eficientă. Pentru noi, în cazul situațiilor de urgență, este esențial să avem posibilitatea și mijloacele de transport adecvate, pentru a ajunge cât mai repede în oricare punct al județului. Cum există multe zone inaccesibile în județul Alba, datorită partenerilor noștri care ne-au oferit sprijinul lor, de acum înainte, vom putea ajunge rapid în orice loc unde trebuie să intervenim. Pe de altă parte, cred că rolul nostru, de a sprijini activitatea clubului, prin implicarea în organizarea evenimentelor și concursurilor, va contribui la succesul acestor manifestări”, a precizat Gheorghe Feneșer, prefectul județului Alba.

În acest context, prima acțiune organizată în comun de către cei doi parteneri are loc în perioada 10-12 aprilie 2014.  Concursul automobilistic denumit ”Cupa Antenelor Sebeș-Alba” se va desfășura pe o perioadă de 48 ore non-stop și va acoperi cea mai mare parte a județului Alba. Participanții la concursul de orientare în teren cu autoturisme 4×4 sunt membri ai cluburilor de off-road din țară, dar se încurajează și participarea echipelor de amatori. Organizatorii estimează că, la acest concurs, vor fi prezenți aproximativ 80 de competitori. În scopul încurajării unei cât mai largi participări, Clubul Sportiv ”Transsylvania Off Road Club” a obținut aprobarea scutirii concurenților de taxele percepute de către Federația Română de Automobilism Sportiv.

”Trebuie spus că membrii clubului cu care am pus la punct această colaborare și-au format o echipă de intervenție rapidă, ce are capacitatea de a se mobiliza rapid în situații de urgență și poate ajunge în acele locuri unde autovehiculele obișnuite nu au acces. Faptul că activitățile clubului au și un profund caracter umanitar a fost un argument serios în favoarea acestui parteneriat strategic, ale cărui rezultate pozitive sunt convins că nu vor întârzia să apară. În ceea ce privește primul eveniment pe care îl organizăm împreună, îmi doresc să fie unul apreciat de public”, a adăugat prefectul județului Alba.

Reamintim că membri ai Clubului Sportiv ”Transsylvania Off Road Club” s-au implicat în acţiunile de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni din 20 ianuarie.

Potrivit Transsylvania Off Road Club, Cupa Antenelor Alba (CAA) este un concurs de navigaţie pentru autoturisme 4×4 şi off road, inclus în calendarul competiţional off road 2014. Concurenţii vor primi 50 de coordonate GPS pe care trebuie să le atingă pe durata a 48 de ore de la ora startului. Toate punctele sunt pe raza judeţului Alba.
Concursul se desfăşoară în echipe de câte două maşini. Fiecare echipă este liberă să-şi aleagă traseul. Formatul competiţiei este unul de tip “non stop”, fără pauze impuse. Echipa câştigătoare va fi desemnată cea care are cele mai multe punct atinse sau, la egalitate, cea cu distanţa parcursă cea mai scurtă.
Nivelul de dificultate este standard, iar navigaţia se poate face prin orice mijloace (GPS, smartphone, hărţi etc.)

Program:
Joi, 10 aprilie 2014 – Motel Dacia
17.00 – 20.30 Înscrieri
20.30 – 21.00 Briefing / şedinţa tehnică
21.00 Start
Vineri, 11 aprilie 2014 – ziua 1 concurs (traseu)
Sâmbătă, 12 aprilie 2014 – ziua 2 concurs (traseu)
21:00 Ora limită pentru finish (Motel Dacia)
19:00 – 22.00 Cina
21.00 – 23.00 Realizarea clasamentelor
24.00 Premiere şi party
Duminică, 13 aprilie 2014 – zi liberă
11.00 – Tura ghidată în afara concursului

sursa foto: Facebook, Transsylvania Off Road Club

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax