Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parteneriate româno-germane: Firmele din Regiunea Centru au discutat oportunităţi de colaborare cu Landul Brandenburg

Publicat

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru a organizat, miercuri, o conferinţă de presă la sediul instituţiei, pentru a marca vizita delegaţiei germane din Landul Brandenburg în Regiunea Centru şi a expune concluziile întâlnirii din acest an. Succesul evenimentului de anul trecut i-a determinat pe oamenii de afaceri germani să se întoarcă şi de această dată, iar feedback-ul din partea reprezentanţilor firmelor româneşti a fost unul cât se poate de îmbucurător.

În intervalul 17-20 octombrie, au avut loc peste 30 de întâlniri bilaterale între oamenii de afaceri români şi germani, iar discuţiile au vizat în principal dezvoltarea de afaceri şi parteneriate cu Landul Brandenburg. La conferinţă au participat directorul ADR Centru, Simion Creţu, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, reprezentanta Ministerului Economiei şi Afacerilor Europene a Landului Brandenburg, Ursula Bretschneider şi reprezentanta pe chestiuni de parteneriat Brandenburg, Brigit Schliwenz.

Deşi nu a dorit să intre în amănunte, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel a precizat că au fost discutate perspectivele unui proiect privind energiile regenerabile care va fi implementat în judeţul Alba. Acesta a declarat că mai multe informaţii vor fi oferite în momentul în care proiectul se va concretiza.

Întâlnirile bilaterale au oferit oamenilor de afaceri români posibilitatea de a intra în discuţii cu specialiştii germani şi de a pune bazele unor parteneriate cu Landul Brandenburg, precum şi posibilităţi de intrare pe piaţă. Pe parcursul celor patru zile, delegaţia a participat la o Bursă Româno-Germană la Braşov, un seminar privind valorificarea potenţialului energiilor regenerabile la Sfântul Gheorghe şi la o întâlnire de lucru privind pregătirea forţei de muncă de înaltă calificare, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La toate evenimentele, au participat în total peste 200 de persoane.

Delegaţia germană a fost condusă de către Anita Tack, reprezentantul Ministerului Mediului, Sănătăţii şi Protecţiei Consumatorilor al Landului Brandenburg, care a declarat referitor la misiunea economică: „Reprezintă o bună ocazie de aprofundare a colaborării germano-române şi de efectuare a unor schimburi de experienţă în domeniile utilizării energiilor regenerabile, sănătăţii şi economiei mediului”.

La rândul lui, directorul ADR Centru, Simion Creţu a explicat importanţa acestei colaborări pentru oamenii de afaceri din Regiunea Centru: „Prezenţa firmelor germane în regiunea noastră reprezintă o oportunitate pentru întreprinderile româneşti, care au schimbat informaţii despre problemele cu care se confruntă firmele în domenii similare de activitate, dar şi pentru iniţierea unor noi parteneriate de afaceri”.

Parteneriatul dintre Regiunea Centru şi Landul Brandenburg a început în anul 2002, odată cu aprobarea Proiectului Regional de Twinning, iar acest parteneriat inter-regional s-a dezvoltat continuu. Misiunea economică germană din acest an a fost organizată în parteneriat cu organizaţia federală „Germany Trade&Invest”, cu Ministerul pentru Economie şi Afaceri Europene şi cu Agenţia Viitorului din Landul Brandenburg.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax