Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Participarea firmelor private la târgurile internaționale de turism, suportate de stat. Ce cheltuieli pot fi decontate. DOCUMENT

Publicat

Guvernul României a aprobat miercuri, 18 ianuarie a.c., un memorandum legat de o schemă de ajutor de minimis pentru firmele din turism care participă la târguri internaționale. 

Vor fi decondate taxa de participare, închirierea de spațiu pentru stand de la organizatori, personalizarea, amenajarea și decorarea standului, o parte din drum și o parte din cazare.

Este vorba despre participarea întreprinderilor cu activitate de turism la manifestările expoziționale, în pavilioanele naționale, standurile specializate ori miniexpozițiile din străinătate, la care va fi prezent Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Programul vizează generarea unui efect stimulativ pentru beneficiari, prin subvențiile acordate pentru promovarea produselor și serviciilor turistice pe piețele externe.

„Schema de minimis este gata și, mai mult decât atât, avem buget alocat pentru ea.

Reprezentanții mediului privat vor putea fi prezenți fără niciun cost la standurile organizate de România, iar o parte dintre cheltuielile pentru transport și cazare le vor fi decontate.

Vorbim despre o reușită, care se poate traduce în atragerea unui număr mai mare de turiști străini, în creșterea încasărilor provenite din turism și, prin urmare, în creșterea contribuției turismului la PIB, de altfel un domeniu strategic al economiei naționale”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Ce cheltuieli ale firmelor din domeniul turismului vor fi decontate

Beneficiarilor schemei de minimis le vor fi decontate cheltuielile după cum urmează:

a) 50% din cheltuielile reprezentând prețul transportului extern, fără a depăși echivalentul în lei a 500 euro, calculat la data semnării actului final privind furnizarea ajutorului de minimis pentru 1 reprezentant/operator economic;

b) 50% din cheltuielile reprezentând prețul primei nopți de cazare, pentru câte un participant de la fiecare operator economic expozant, la nivelul baremelor stabilite pentru instituțiile publice categoria 1;

c) 100% din cheltuielile pentru:

  • taxa de participare;
  • închirierea de spațiu pentru stand de la organizatori;
  • personalizarea, amenajarea și decorarea standului.

Document: Memorandumul poate fi consultat AICI

Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate pentru anul în curs este de 7.400.000 lei, din fonduri de la bugetul de stat.

Numărul mediu al beneficiarilor este de 200 de expozanți anual. Înscrierile se fac digital.

Schema de ajutor de minimis urmează a fi aprobată prin ordin al ministrului antreprenoriatului și turismului.

FOTO: Arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate