Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Partidele din coaliție au stabilit regula după care își împart prefecturile din țară. Cum se aplică înțelegerea în județul Alba

Publicat

Membrii coaliției au convenit în cadrul întâlnirii de miercuri o regulă de bază care a fost acceptată, ca în județe să fie și președinți de Consiliu Județean și prefect de la același partid, a anunțat președintele PNL Florin Cîțu la finalul discuțiilor.

„Vor fi și excepții, dar asta este regula de bază”, a spus Cîțu, care a adăugat că vor apărea compensări de funcții în anumite filiale. „Există peste 140 de funcții unde vor fi făcute numiri politice și cine nu ia prefect ia o altă funcție, secretar de stat și așa mai departe”.

În Capitală prefectul va fi numit de PSD, iar la Cluj va fi prefect liberal, a precizat Cîțu.

Potrivit noii reguli anunțate de Cîțu și stabilite în coaliție în Alba, având în vedere că președintele Consiliului Județean este din partea PNL, prefectul va fi tot PNL. Potrivit unor surse politice locale PSD va obține în alba un post de subprefect.

Coaliția a ajuns la o formă finală și pe ordonanța pentru PNRR. „Pentru câteva sectoare vor fi delegate, vor putea fi folosite și ADR-urile. Este vorba de educație, sănătate și reformă socială”, a spus el.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    joi, 09.12.2021 at 10:39

    Impartire Ca LA Piata, Cu TocmealA – ! – : Daca-Mi DAI, mataluta PSD- Marcel Ciolacu, un Prefect, Iti IaU eu, Matu Citu-PNL Un Presedinte de Consiliu General ( ” Misiune imposibila „, ca-N Filmul Cu acest titLU : Presedintii de Consilii Generale, Sunt Deja ALESI, Altii VOR Fi alesi Abia-n 2024 !! ), Daca-Mi Dai Mie Io no pot Kelemen Hunor-UDMR Un Prefect , s.a.md. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. pilu

    joi, 09.12.2021 at 13:45

    Auzi ca mai sunt dde impartit 140 de functii. Pai astea nu sunt ocupate, de mai sunt. Inca un continget de prostalai politici vor apare in curand in peisajul functionarimii. Mai ce rebuturi are tara asta in politica si inca mai sunt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax