Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Partidele, firmele de stat, federațiile și Masoneria, exceptate de la accesul cetățenilor la informații de interes public

Publicat

masoni

Partidele, firmele deținute de stat și de primării și federațiile sportive vor fi exceptate de la accesul cetățenilor la informații de interes public. Proiectul legislativ adoptat tacit de Senat.

Un proiect de lege inițiat de parlamentarul PMP Petru Movilă prevede exceptarea companiilor de stat și a partidelor politice de la obligația de a furniza informații de interes public. Proiectul care amendează Legea 544/2001 a trecut deja de Senat prin adoptare tacită și e acum la Camera Deputaților.

Proiectul mai scoate și alte entități de sub obligația de a le furniza cetățenilor ori ziariștilor informații de interes public: federațiile sportive, organizațiile neguvernamentale de utilitate publică, care beneficiază de finanțare din bani publici cum ar fi Masoneria, precum și operatorii locali ori regionali de utilități publice (furnizori de apă, gaze, canalizare etc).

Practic, dacă propunerea lui Petru Movilă va fi adoptată și de Camera Deputaților și promulgată de președinte, nici un cetățean nu va mai putea afla informații despre modul în care partidele ori firmele de stat sau firmele primăriilor cheltuiesc bugete, organizează licitații sau fac angajări.

Pentru a intra la vot în plen, proiectul are nevoie de raport final de la Comisia de Cultură a Camerei Deputaților.

Cine este Petru Movilă. Inițiatorul proiectului de lege este deputat PMP de Iași. Este la al patrulea mandat de deputat, primele trei fiind ales pe listele PD. A plecat din PD odată cu apariția PMP. El este absolvent al Facultății de Mecanică de la Universitatea Tehnică din Iași și al Colegiului Național de Apărare.

Sursă: G4Media.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax