Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Partidul lui Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu, construit la Alba cu foști membri PSD. Rectorul Daniel Breaz ar fi liderul

Publicat

Noul partid a lui Liviu Dragnea, Alianța Pentru Patrie, se conturează la nivelul județului Alba, în jurul rectorului Universității ”1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, a declarat pentru alba24.ro, Codrin Ștefănescu, coordonatorul partidului la nivel național. 

Codrin Ștefănescu a precizat că, încă de când au fost lansate adeziunile în mediul on-line, la nivelul județului Alba, peste 2100 de persoane s-au arătat interesate de noua formațiune politică. 

Daniel Breaz și-a dat demisia din PSD în luna august a anului 2020.

Alături de Daniel Breaz, s-a alăturat și decanul Facultății de Istorie și Filologie, Gabriel Bărbuleț, care a plecat și el de la PSD Alba.

De asemenea, a plecat din PSD Alba și s-a alăturat noului partid, fostul primar din Câmpeni, Ioan Călin Andreș. Bărbuleț și Andreș sunt coordonatorii la nivel județean ai campaniei de recrutare.

Alături de ei s-a alăturat și o femeie de afaceri din Alba Iulia, Elena Curta.

”Toată lumea îl cere”

Momentan, filiala din Alba nu are o structură, nici conducere, însă din ce se pare, Daniel Breaz este favorit în a deveni președintele partidului.

”Este decizia lui fiind un partid nou și popular, cu oameni care doresc să se implice în conducere, se vor alege între ei. Nu există o planificare, nu există impunere”.

”Toată lumea de acolo în cere, oameni care îl cunosc, oameni din toate zonele, inclusiv din zona academică, care îl apreciză, care l-au apreciat ca și Ministru al Culturii, ca om de organizare”, a declarat pentru alba24.ro, Codrin Ștefănescu, coordonatorul noului partid la nivel național, despre Daniel Breaz.

Gabriel Bărbuleț a declarat pentru alba24.ro, că momentan se lucrează intens la structura partidului, urmând ca în următoarele două săptămâni să fie definitivate primele organizații.

Posibile organizații în județ

Despre organizații, Codrin Ștefănescu a declarat că la nivelul județului Alba s-au arătat interesați oameni din Abrud, Cugir, Sebeș, Câmpeni sau Alba Iulia.

La nivel național, Ștefănescu a declarat că au tras oameni din AUR, PRO România sau ALDE.

Daniel Breaz, contactat de reporterii alba24.ro, nu a oferit un punct de vedere până la publicarea acestui material.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Altul

  vineri, 08.10.2021 at 13:54

  Distinși dragnezi! Să vă ajute Lenin, Marx, Mao, Carlos Șacalul, să vă iasă șandramaua ! Dacă nu o s-o ia la vale odată cu prima flatulență a unui haurist mai forțos, atunci sigur prindeți ceva locuri pe la poarta de acces de la garajul parlamentului.Țineți locuri calde pe acolo, eventual cu scaune moi de rectori, noblesse oblige, că precis mai agățați ceva telectuali de marcă ai nației. Trăiască și înflorească ce vă doriți doar voi de voi că restul ce mai contează. Marele Mustăcios Jumulit de Rahova să vă lumineze tunelul!!!!

 2. Johnson&Johnson

  vineri, 08.10.2021 at 14:08

  Nu cred ca toata lumea ii cere pe li(m)bidinosul de Codrin si hotul de Dragnea !Cand au fost dati deoparte hop, sa facem un PSD nou ,exact ca pinochio Ponta( mai stie cineva ceva de el?) !
  Fratilor ,tara asta are nevoie de oameni politici verticali si profesionisti nu de oameni politici fara coloana !Ce au facut in 30 de ani PSD-istii fara coloana…dezastru. Si nu numai ei dar in special ei!
  Chiar nu mai exista alti oameni credibli in afara de baronul hotz de Teleorman?
  Rezultatul actual in vedem acum in aceste vremi tulburi si grele…tara nu e pregatita de nimic , educatie zero( si cea medicala) si capusata de aceste vipere care nu se mai satura!
  Se vor satura doar cand vor reusi sa stinga si ultima lumina de speranta ! Sper sa nu se intample!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Vasile Șușca, tezaur viu UNESCO la Alba Iulia: Meșterul popular care ține în viață o tradiție veche de mii de ani

Publicat

De peste 20 de ani meșterul popular Vasile Șușca confecționează măști tradiționale românești. Este din Maramureș și a primit titlul onorifc de tezaur uman viu, o inițiativă UNESCO prin care se oferă recunoștință celor ce duc tradiția la nivel de artă. 

L-am găsit la Alba Iulia, la standurile amenajate în parcarea Casei de Cultură a Studenților, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie 2022. La micul său stand are expuse măștile care l-au făcut cunoscut în România, dar și peste hotare.

Pentru câteva minute am vorbit cu meșterul popular despre ceea ce înseamnă măștile sale, dar mai ales ce semnificație au ele.

Măștile cu care a venit la Alba Iulia sunt cele tradiționale din Maramureș, mai exact din satul său natal Săcel. Sunt măști care se folosesc la ceea ce meșterul numește un ”teatru popular rimat”.

Un teatru care îmbină spectacolul, cu misticismul si tradiția populară. Fiecare mască primește un botez, un botez al celui care o poartă, acela este și cel care îi oferă măștii personalitate.

În trecut măștile se foloseau la mai multe sărbători, sau datini, dar cu trecerea timpului aproape toate au dispărut.

Însă unele au mai rămas, iar meșterii populari încearcă să le țină în viață prin ceea ce ei realizează. Una dintre tradițiile care încă mai sunt vii, este ”Viflaim-ul”, un teatru popular în versuri care se joacă pe ulițele satului, în perioada Crăciunului și unde se folosesc măștile tradiționale.

CITEȘTE ȘI: PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Măștile pe care Vasile Șușca le face sunt numai din produse naturale, din blană de oaie sau de capră, coarne de berbec. Măștile tradiționale care ies din mâna meșterului din Maramureș pot fi văzute și chiar cumpărate la Alba Iulia în cele două zile dedicate producătorilor locali, cu ocazia Zilei Naționale a României de la Alba Iulia.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BLAJ, 1 Decembrie: Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime”, de Ziua Națională a României

Publicat

1 Decembrie, Ziua Națională, Blaj: Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică marchează Ziua Națională a României prin celebrarea unui Te Deum solemn în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj.

Evenimentul va avea loc joi, 1 decembrie 2022, de la ora 13.00 și va fi transmis în direct de TVR 3 și de canalul Youtube Radio Blaj TV.

Imediat după Te Deum-ul din Catedrala Blajului, TVR 3 va difuza Mesajul Preafericitului Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, cu ocazia Zilei Naționale a României.

De asemenea, postul public de televiziune va difuza, pe același canal, un documentar dedicat Cardinalului Iuliu Hossu, cu imagini de arhivă și vocea Episcopului Martir, în cadrul căruia vor vorbi scriitoarea Ana Blandiana, profesorul universitar doctor Ion Buzași și elevul blăjean Bogdan Barta.

La 1 decembrie se sărbătoresc 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Fericitul Episcop Martir greco-catolic Iuliu Hossu fiind cel care a citit Declarația de Unire în acel moment istoric.

Vezi și PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Festivalul „România Tradițională”, deschis la Alba Iulia. Produse gastronomice și târgul meșterilor populari

Publicat

Prima ediție a festivalului de tradiții și obiceiuri „România Tradițională” s-a deschis miercuri, 30 noiembrie, în zona monumentului lui Avram Iancu (Casa de Cultură a Sindicatelor) din Alba Iulia.

Vizitatorii vor putea găsi la târgul meșterilor populari produse de uz gospodăresc, pielărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.

De asemenea, aceștia vor putea degusta produse gastronomice tradiționale. 

Festivalul este dedicat României autentice și va uni, în perioada 30 noiembrie – 1 Decembrie, la Alba Iulia, târgul meșterilor populari, cu ateliere demonstrative de meșteșuguri și gastronomie tradițională, culminând cu spectacole folclorice extraordinare prin care toate provinciile românești vor fi reprezentate.

Vezi și PROGRAM COMPLET 1 Decembrie 2022 la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Ziua Națională în Capitala UNIRII

Încă de la prima ediție, meșteri populari din județul Alba, dar și din zone geografice și etnografice ale țării, vor oferi publicului vizitator o diversitate impresionantă de obiecte create de aceștia – produse de uz gospodăresc, cojocărie, olărit, cusături și țesături, arta lemnului, dogărie, împletituri, decorațiuni de sărbători, icoane pe sticlă, confecționare măști populare, podoabe din ceramică, sticlărie, ceramică de Horezu.

Nici gastronomia tradițională nu va lipsi în aceste zile. Astfel, vor putea fi degustate bucate delicioase realizate cu multă atenție și respect față de rețetele strămoșești.

Atmosfera de sărbătoare va culmina cu spectacolul folcloric extraordinar, un adevărat „regal” tradițional susținut de soliști îndrăgiți, grupuri instrumentale, vocale și de dansuri, ce reprezintă toate regiunile istorice ale României, dar și din Republica Moldova (Bardar, Ialoveni) – Grupul „Tărăncuța”.

Program Festivalul de tradiții și obiceiuri România Tradițională, 30 noiembrie – 1 decembrie, la Alba Iulia:

30 noiembrie 2022

 • orele 12:00 – 20:00 – Târgul meșterilor și producătorilor tradiționali
 • ora 14:00 – Deschiderea oficială a Festivalului
  • Spectacol folcloric extraordinar

1 Decembrie 2022

 • orele 12:00 – 20:00 – Târgul meșterilor și producătorilor tradiționali
 • ora 14:30 – Spectacol folcloric extraordinar

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Premierul Nicolae Ciucă, vizită pe fugă la Ziua Națională de la Alba Iulia. Programul acestuia

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă va fi prezent la Alba Iulia, de Ziua Națională. Biroul de presă al Guvernului a confirmat pentru Alba24 prezența acestuia la Parada Militară de la ora 14. 

Instituția a transmis programul oficial al acestuia, potrivit căruia Nicolae Ciucă va mai participa și la ceremonia religioasă și militară de la București, după care se va deplasa la Alba Iulia.

Imediat după paradă, prim-ministrul va pleca înapoi la București unde va participa la recepția oferită de președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Astfel, acesta se va afla permanent în grabă, iar vizita la Alba Iulia va fi una scurtă.

Programul premierului Nicolae Ciucă

Joi, 1 Decembrie 2022

Ora 9:00 Participare la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane

 • Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I, București

Ora 11:00 Participare la parada militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie

 • Participarea premierului la ceremonie va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria;
 • Piaţa Arcul de Triumf, București

Ora 14:00 Participare la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie

 • Participarea premierului la ceremonie va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul de distribuție al Palatului Victoria;
 • Bulevardul 1 Decembrie 1918, Alba Iulia

Ora 17:00 Participare la recepția oferită de președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Naționale a României

 • Palatul Cotroceni

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax