Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Partidul SRL: Peste 19,7 milioane de lei, valoarea subvențiilor pentru partide, în august. PSD și PNL, campionii încasărilor

Publicat

g

Partidele politice continuă să fie cea mai prosperă afacere din România. Acestea încasează sume extrem de mari din bani publici, care pot concura cu profiturile celor mai mari companii care activează în România.

Astfel, doar în luna august 2019, partidele au primit deja sume enorme. PSD a încasat de la Autoritatea Electorală Permanentă suma de 11,2 milioane de lei, PNL a primit în conturi 5,13, iar USR a luat 1,5 milioane.

ALDE, partenerul PSD din coaliția de guvernare a încasat în august 1,1 milioane de lei din banii românilor, iar PMP peste 726.000 de lei. Aproape 30.000 de lei ar urma să primească și UNPR, un partid despre care nu se știe exact dacă mai există. Deocamdată acești bani nu au fost virați către UNPR, singurul partid care nu a primit banii alocați.

În total, partidele au primit de la bugetul public peste 19,7 milioane de lei în luna august.

În țara în care 5.006.000 de cetățeni trăiesc în sărăcie, politica este o afacere ultra-profitabilă. Potrivit Institutului Național de Statistică, aproximativ 25% dintre români sunt la limita subzistenţei, adică unul din patru locuitori ai României trăiește într-o gospodărie ale cărei venituri sunt extrem de mici.

Adăugând un tablou sumbru al subfinanțării sistemului medical și de învățământ, înțelegem că orice altă comparație este posibilă în raport cu prosperitatea acestei corporații denumită politică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax