Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pârtiile de la Şureanu şi Arieşeni, ideale pentru un Crăciun la munte. Vezi starea drumurilor

Publicat

De Crăciun, staţiunile din Munţii Apuseni sunt deschise pentru amatorii de sporturi de iarnă. În urma ninsorilor din ultimele zile, pârtiile de la Arieşeni şi Şureanu sunt pregătite să îi întâmpine pe turişti: în ambele locaţii se schiază pe un strat de zăpadă care a atins deja 30 cm.

Zăpadă de 30 de centimetri la Arieşeni

Jandarmeria Montană Alba şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Alba informează că la Arieşeni se poate schia, zi şi noapte, pe o zăpadă de 20-30 cm. La Vârtop, temperatura este de -5° C şi cerul este înnorat. Traseele turistice sunt, însă, foarte greu practicabile şi nerecomandate excursiilor montane, iar indicatoarele şi marcajele montane sunt, de asemenea, greu vizibile. Jandarmii informează însă că starea drumurilor este bună în raport cu condiţiile de iarnă, şoselele sunt practicabile şi nu au fost semnalate blocaje în trafic, în ciuda carosabilului umed.

Până vineri dimineaţa, nu s-au înregistrat alunecări de teren şi nu se anunţă avalanşe. La Arieşeni, telefoanele mobile funcţionează, în toate reţelele.

Sezon de schi deschis şi la Şureanu

Sezonul de schi a fost deschis şi mai sus de Şugag, în Munţii Sebeşului, unde zăpada a atins înălţimea de 10-15 cm la Oaşa şi 30-35 cm la Şureanu.

Vineri, la Oaşa, temperatura a coborât până la -15° C, iar la Şugag erau -5° C, iar cerul este înnorat. Traseele turistice sunt închise, cu excepţia drumului de la Luncile Prigoanei la Domeniul Schiabil Şureanu, iar indicatoarele şi marcajele montane sunt, de asemenea, greu vizibile. Drumurile sunt practicabile, însă, potrivit jandarmilor montani, de la Barajul Oaşa până la Domeniul Schiabil Şureanu este necesară folosirea lanţurilor antiderapante.

În zona satului Tău se lucrează la carosabil, iar pe o porţiune de 50 m se circulă pe o singură bandă. Cu toate acestea, traficul este liber, fără blocaje. Nici aici nu s-au constatat alunecări de teren şi nici nu există pericolul de avalanşe. Telefoanele mobile funcţioneză pe Domeniul Schiabil Şurianu, şi pe anumite porţiuni la Şugag.

Informaţiile meteorologice sunt valabile pentru aproximativ 24 ore.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax