Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pasageri puși în pericol după ce un avion Blue Air care circula pe ruta Birmingham – București a lovit pista cu coada

Publicat

b

Un avion care circula pe ruta Birmingham – București a lovit pista cu coada din cauza unor calcule greşite privind greutatea avionului. Incidentul s-a petrecut la decolare și este foarte grav pentru că pilotul a riscat viața pasagerilor nerespectând prevederile internaționale pentru asemenea situații.

Pilotul nu a cerut să aterizeze imediat şi nici nu a oprit pe cel mai apropiat aeroport, aşa cum preciza protocolul, continuându-şi drumul spre România, riscând astfel viaţa a 190 de pasageri.

Publicația Dailymail.co.uk scrie că piloţii avionului au făcut o greșeală asupra greutății la decolare a avionului Boeing 737, înainte de a decola de pe Aeroportul Birmingham, spre București.

Greutatea greșită a fost introdusă în computerele de zbor, făcând ca avionul să apară incorect cu 12 tone mai ușor decât era de fapt.

Investigaţiile au relevat faptul că greșeala a fost făcută iar procedurile obișnuite au fost ocolite „pentru a economisi timp”.

Sursă foto: www.ebihoreanul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax